Η παράσταση θα παρουσιαστεί σε φεστιβάλ της Ελλάδας και του εξωτερικού.

Πρωτοπαρουσιάστηκε στο Φεστιβάλ Αθηνών τον περασμένο Ιούνιο. Ανέβηκε εκ νέου στην Πειραιώς 260 τον Σεπτέμβριο, ενώ ένα μήνα μετά θριάμβευσε στο Εθνικό Θέατρο της πόλης του Άμστερνταμ. Τον Νοέμβριο εγκαινίασε το Δημοτικό Θέατρο του Πειραιά και τον Φεβρουάριο παρουσιάστηκε για λίγες ακόμη παραστάσεις στη σκηνή του Θεάτρου Χώρα.

Τώρα, η κατά Στάθη Λιβαθινό «Ιλιάδα» ετοιμάζει βαλίτσες για την καλοκαιρινή μικρή περιοδεία της σε Ελλάδα και εξωτερικό. Το έπος του Ομήρου, στη βραβευμένη μετάφραση του Δ. Ν. Μαρωνίτη, θα παρουσιαστεί σε εγχώρια και διεθνή φεστιβάλ.

Στις 26 Ιουνίου θα ανέβει στο Ρωμαϊκό Ωδείο της Πάτρας, στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Πατρών, στις 5 Ιουλίου στο Αρχαίο Θέατρο των Φιλίππων, ενώ 1η και 2 Σεπτεμβρίου στο Κηποθέατρο Καζαντζάκη στο Ηράκλειο Κρήτης. Μεσολαβεί 18 και 19 Ιουλίου το ταξίδι της «Ιλιάδας» στην Ισπανία, αφού αποτελεί τη μοναδική ελληνική παραγωγή που συμμετέχει στο 60ό Φεστιβάλ της Μέριδας.

Στην παράσταση πρωταγωνιστούν οι: Λευτέρης Αγγελάκης, Αργυρώ Ανανιάδου, Βασίλης Ανδρέου, Δημήτρης Ήμελλος, Νίκος Καρδώνης, Νεφέλη Κουρή, Γεράσιμος Μιχελής, Διονύσης Μπουλάς, Γιάννης Παναγόπουλος, Μαρία Σαββίδου, Χρήστος Σουγάρης, Άρης Τρουπάκης, Αμαλία Τσεκούρα, Γιώργος Τσιαντούλας, Γιώργος Χριστοδούλου. Τα σκηνικά και τα κοστούμια ανήκουν στην Ελένη Μανωλοπούλου, οι φωτισμοί στον Αλέκο Αναστασίου, ενώ η επιμέλεια κίνησης στην Παολίν Χουγκέτ.

Τη μουσική έχει συνθέσει ο Λάμπρος Πηγούνης. Kρουστά παίζει ο Μανούσος Κλαπάκης.