current views are: 1

2 Ιουνίου 2014
Δημοσίευση16:36

Οι «Θεσμοφοριάζουσες» αρχίζουν περιοδεία

Στις 23 Ιουνίου θα ξεκινήσουν την καλοκαιρινή περιοδεία τους οι «Θεσμοφοριάζουσες» του Αριστοφάνη στην παράσταση που διασκεύασε (μαζί με τον Πιτσιρίκο) και σκηνοθετεί ο Γιώργος Κιμούλης.

Δημοσίευση 16:36’
αρθρο-newpost

Στις 23 Ιουνίου θα ξεκινήσουν την καλοκαιρινή περιοδεία τους οι «Θεσμοφοριάζουσες» του Αριστοφάνη στην παράσταση που διασκεύασε (μαζί με τον Πιτσιρίκο) και σκηνοθετεί ο Γιώργος Κιμούλης.

Στις 23 Ιουνίου θα ξεκινήσουν την καλοκαιρινή περιοδεία τους οι «Θεσμοφοριάζουσες» του Αριστοφάνη στην παράσταση που διασκεύασε (μαζί με τον Πιτσιρίκο) και σκηνοθετεί ο Γιώργος Κιμούλης. Τους ρόλους του Συγγενούς και του Ευριπίδη μοιράζονται αντιστοίχως με τον Δημήτρη Πιατά. Η πρεμιέρα θα δοθεί στον Βύρωνα και το ταξίδι θα ολοκληρωθεί στο Ηρώδειο στις 19 Σεπτεμβρίου.  

Με τη γυναίκα στο επίκεντρο, οι «Θεσμοφοριάζουσες» καταπιάνονται με τον πόλεμο των δύο φύλων. Βρισκόμαστε στην Αθήνα του 5ου π.Χ. αιώνα. Εκεί ο γνωστός ποιητής Ευριπίδης, εξαιρετικά ανήσυχος, επισκέπτεται έναν συγγενή του για να του ζητήσει να τον βοηθήσει. Κινδυνεύει η ζωή του. Ολες οι γυναίκες της πόλης, που σήμερα βρίσκονται μαζεμένες στη μεγάλη τους γιορτή, τα Θεσμοφόρια, είναι αποφασισμένες να βρουν έναν τρόπο να τον καταστρέψουν επειδή θεωρούν ότι τις δυσφημεί στα έργα του. Μοναδικός τρόπος για να αποτρέψει τον κίνδυνο αυτόν είναι να στείλει στα Θεσμοφόρια έναν δικό του άνθρωπο, ντυμένο γυναικεία, για να τον υπερασπίσει. Τη δύσκολη αυτή αποστολή αναλαμβάνει ο Συγγενής.

Οι πρώτες περιοδείες

To πρόγραμμα της καλοκαιρινής περιοδείας ξεκινά τη Δευτέρα 23 Ιουνίου και για τις τρεις πρώτες εβδομάδες έχει ως εξής:

23/6: Βύρωνας – Θέατρο Βράχων «Μελίνα Μερκούρη» – Φεστιβάλ Βύρωνα – Υμηττού – Δάφνης, 21.15.

25/6: Παπάγου – Ανοιχτό Θέατρο, 21.00.

29/6: Πόρτο Ράφτη – Κινηματογράφος «Αλεξ», 21.15.

2-3/7: Θεσσαλονίκη – Θέατρο Δάσους, 21.15.

5/7: Ραφήνα – Γυμνάσιο- Λύκειο, 21.15.

7/7: Ρόδος – Θέατρο Ανατολικής Τάφρου «Μελίνα Μερκούρη», 21.15.

9/7: Νέα Μάκρη – Αμφιθέατρο Πολιτιστικού και Αθλητικού Πάρκου, 21.15.

11/7: Χίος – Θέατρο «Καστρομηνά», 21.15.

Ακολουθούν παραστάσεις στη Μυτιλήνη, στη Βέροια, στα Νέα Μουδανιά, στα Γιαννιτσά, στην Κοζάνη, στη Λάρισα, στον Βόλο, στα Γιάννενα, στην Κέρκυρα, στην Πρέβεζα, στις Οινιάδες, στο Δίον, στην Αλεξανδρούπολη, στην Κομοτηνή, στις Σέρρες, στη Σίβηρη, στην Καβάλα, στα Χανιά, στο Ηράκλειο, στο Ρέθυμνο, στην Ηλιδα,  στην Καλαμάτα, στο Αργος, στο Μαρκόπουλο, στην Πάτρα, στη Σαλαμίνα, στη Χαλκίδα, στον Κορυδαλλό, στον Πειραιά, στα Βριλήσια, στο Γαλάτσι, στην Πετρούπολη, στη Νέα Σμύρνη, στην Ηλιούπολη, στο Χαλάνδρι, στις Αχαρνές, στο Αιγάλεω και στο Περιστέρι.

Παίζουν: Γιώργος Κιμούλης, Δημήτρης Πιατάς, Φαίη Ξυλά, Θανάσης Αλευράς, Κωνσταντίνος Γιαννακό­πουλος, Δημήτρης Ραφαήλος, Χάρης Χιώτης. Χορός: Νάντια Ανθοπού­λου, Τόνια Καζάκου, Αναστασία Κατσιναβάκη, Ντέπυ Μαλλιαρού, Ισιδώ­ρα Μπουζιούρη, Μαρίνα Μυρτάλη, Ματίνα Νικο­λάου, Κατερίνα Νικο­λο­πούλου, Αρετή Ντάλιου, Αρετή Πασχάλη, Κωνστα­ντίνα Σπάθη, Βιργινία Τα­μπα­ροπούλου, Ειρήνη Τσά­βα. 

Παραγωγή: Ακροπόλ. 

Εισιτήρια: 18, 15, 12 ευρώ.