current views are: 1

4 Ιουνίου 2014
Δημοσίευση09:59

Χρήστος Λούλης: Γίνεται «Άμλετ» σε σκηνοθεσία Γιάννη Χουβαρδά

Το σπουδαιότερο έργο του Ουίλιαμ Σαίξπηρ, τον Άμλετ, θα σκηνοθετήσει την ερχόμενη σεζόν ο απερχόμενος διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, Γιάννης Χουβαρδάς.

Δημοσίευση 09:59’
αρθρο-newpost

Το σπουδαιότερο έργο του Ουίλιαμ Σαίξπηρ, τον Άμλετ, θα σκηνοθετήσει την ερχόμενη σεζόν ο απερχόμενος διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, Γιάννης Χουβαρδάς.

Το σπουδαιότερο έργο του Ουίλιαμ Σαίξπηρ, τον Άμλετ, θα σκηνοθετήσει την ερχόμενη σεζόν ο απερχόμενος διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, Γιάννης Χουβαρδάς. Η παραγωγή, που αναμένεται να είναι από τις σημαντικότερες του χρόνου, θα ανέβει στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, μάλλον μετά τον Ιανουάριο του 2015.

Τον Άμλετ θα ερμηνεύσει ο Χρήστος Λούλης, πρωταγωνιστώντας σε ένα καστ πολύ υψηλού επιπέδου. Η Αμαλία Μουτούση θα παίξει τη Γερτρούδη (τη μητέρα του Άμλετ), ενώ τον Βασιλιά Κλαύδιο θα ερμηνεύσει ο Γιώργος Γάλλος. Οφιλία θα είναι η Άλκηστις Πουλοπούλου. Στην παράσταση θα συμμετέχουν κι άλλοι σημαντικοί ηθοποιοί: ο Θάνος Τοκάκης, ο Χάρης Φραγκούλης, ο Ορφέας Αυγουστίδης, ο Κώστας Βασαρδάνης. 

Για το πώς θα είναι η παράσταση, δεν υπάρχουν ακόμα πολλές πληροφορίες. Ωστόσο, είναι πιθανό η μουσική να παίξει σημαντικό ρόλο και να χρειαστεί κάποιοι ηθοποιοί να παίξουν ζωντανά κάποιο όργανο επί σκηνής. 

Ο Άμλετ θεωρείται το κορυφαίο έργο του Ουίλιαμ Σαίξπηρ, ενώ είναι και το μεγαλύτερο σε έκταση με δεύτερο τον Κοριολανό. Χρονολογείται ανάμεσα στο 1599 και το 1602. Ο πλήρης τίτλος του έργου είναι The Tragicall Historie of Hamlet, Prince of Denmarke (Η Τραγική Ιστορία του Άμλετ, Πρίγκιπα της Δανιμαρκίας). 

Οι κορυφαίοι ηθοποιοί στον κόσμο έχουν αναμετρηθεί με αυτόν τον τεράστιο ρόλο. Στην Ελλάδα, το έργο παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο Εθνικό Θέατρο το 1937, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Ροντήρη, με Άμλετ τον Αλέξη Μινωτή.


σχετικα αρθρα