Μάρκος Βαμβακάρης, Γιώργος Μπάτης, Ανέστης Δελιάς, Στράτος Παγιουμτζής: μια μυθική «τετράδα» αναβιώνει στον Πειραιά.

Μάρκος Βαμβακάρης, Γιώργος Μπάτης, Ανέστης Δελιάς, Στράτος Παγιουμτζής… Οι μεγάλες μορφές του ρεμπέτικου ζωντανεύουν στη μουσική παράσταση «Τετράς η ξακουστή του Πειραιώς». Πρόκειται για μια ιδέα της Λίνας Νικολακοπούλου, η οποία έχει και την καλλιτεχνική διεύθυνση του όλου εγχειρήματος.

Θέμα της παράστασης, όπως ακριβώς το λέει και ο τίτλος της, το πρωτοποριακό σχήμα «Τετράς» που είχαν φτιάξει οι μεγάλοι δημιουργοί και που άλλαξε τον ήχο της μουσικής συμβάλλοντας στη δημιουργία ενός νέου είδους, του πειραιώτικου ρεμπέτικου. Τα τραγούδια τους σε αυτή τη νοσταλγική αναβίωση της εποχής τους ερμηνεύουν οι Στέλιος Βαμβακάρης, Γιάννης Κούτρας, Απόστολος Ρίζος, Ζαχαρίας Καρούνης, Εβελίνα Αγγέλου και Πέτρος Μάλαμας.

Συμμετέχουν οι ηθοποιοί: Νένα Μεντή, Σταύρος Μερμήγκης και Αλέξανδρος Τσώτσης. Στη διάρκεια της παράστασης θα διαβαστούν αποσπάσματα από το ημερολόγιο του 2013 που εξέδωσε το «Λιμάνι της Αγωνίας» με τίτλο «Πόλη Μεταναστών και Προσφύγων», το ημερολόγιο του 2006 «Ο Πειραιάς και το Ρεμπέτικο Τραγούδι: στοιχεία και κείμενα του ερευνητή του ρεμπέτικου Σπύρου Παπαϊωάννου» και αποσπάσματα από την «Αυτοβιογραφία του Μάρκου Βαμβακάρη» της Αγγελικής Βέλλου-Κάιλ.

Ενορχηστρώσεις: Κώστας Νικολόπουλος. Επιμέλεια Οπτικού Υλικού: Καλλιόπη Λεγάκη, Μαρία Γεντέκου (Portolanos Films), Λίνα Νικολακοπούλου. Ορχήστρα: Μανώλης Πάππος – μπουζούκι, Παναγιώτης Τσεβάς - πιάνο, ακορντεόν, Κώστας Μερετάκης – κρουστά, Παναγιώτης Μανουηλίδης – κοντραμπάσο, Μάνος Σαβιολάκης - κιθάρα, μπαγλαμά, μπουζούκι, πολίτικη λύρα, Κώστας Νικολόπουλος - ηλεκτρική και ακουστική κιθάρα, κιθαρόνι, μπάντζο.

Info

6 Ιουνίου 2014 έως 8 Ιουνίου 2014. Πέτρινη Αποθήκη - Προβλήτα του ΟΛΠ [Πύλη Ε2]. Τιμή εισιτηρίου 15 ευρώ [γενική είσοδος]. Έναρξη συναυλίας 21:00 - διάρκεια 2.30 ώρες.