ΘΕΑΤΡΟ ΠΟΡΤΑ

24 - 25 & 27 - 30 Ιουνίου, 1 Ιουλίου

Καταστρούπολη

του Φίλιπ Ρίντλεϊ

Πανελλήνια Πρώτη, για παιδιά από 10 ετών

Οι ιστορίες είναι για εκείνες τις περασμένες ώρες της νύχτας,

που δε μπορείς να θυμηθείς πώς έφτασες,

από εκεί που ήσουν, εκεί που είσαι.

Οι ιστορίες είναι για την αιωνιότητα,όταν η μνήμη έχει σβήσει,

όταν δεν έχεις τίποτε να θυμηθείς, εκτός από την ιστορία.

– Tim O' Brian 

Στην Καταστρούπολη (Brokenville) του Άγγλου συγγραφέα Φίλιπ Ρίντλεϋ, το παραμύθι και το θέατρο γίνονται φάρμακα που θεραπεύουν την άρρωστη ψυχή μας, αλλά και εργαλεία για να ξαναφτιάξουμε τον κατεστραμμένο κόσμο μας. Στη Μικρή Πόρτα, εκεί όπου εδώ και χρόνια τώρα, η Ξένια Καλογεροπούλου  δίνει τροφή, ελπίδα και μορφή στα παιδικά μας όνειρα, ο Μανώλης Μαυροματάκης ως σκηνοθέτης, αλλά και η ίδια ως ηθοποιός σε έναν γοητευτικά παράξενο ρόλο, παρουσιάζουν, για πρώτη φορά στο κοινό του Φεστιβάλ Αθηνών, τη συγκινητική ιστορία του Σάκα, της Γκλίτερ, του Φράντζα, της Μελανιάς και του Τατουάζ, πέντε ανυποψίαστων εφήβων δηλαδή που, με την καθοδήγηση ενός παιδιού και μίας μάγισσας γριάς, φτιάχνουν την ιστορία της ζωής τους από την αρχή.

Το έργο πρωτοπαρουσιάστηκε στην Αγγλία το 2000, με τον Τζουντ Λω στον ρόλο του Φράντζα και έγινε παράσταση το 2003 στο Εθνικό Θέατρο της Αγγλίας με μεγάλη επιτυχία.

Με την Καταστρούπολη (Brokenville), ο γνωστός από τον κινηματογράφο και το θέατρο Φίλιπ Ρίντλεϋ παραδίδει σ' εμάς μια πολύ σύγχρονη αλλά και ελπιδοφόρα αλληγορία για το θέατρο ως μέσο αντίστασης στην αποδόμηση του κόσμου μας.

Ταυτότητα παράστασης

Μετάφραση: Ξένια Καλογεροπούλου

Σκηνοθεσία: Μανώλης Μαυροματάκης

Σκηνικά – Κοστούμια: Άγγελος Μέντης

Επιμέλεια Κίνησης: Ερμής Μαλκότσης

Μουσική: Sancho 003 (Κώστας Παντέλης και Φώτης Σιώτας)

Φωτισμοί: Αλέκος Γιάνναρος

Κομμώσεις: Χρόνης Τζήμος

Βοηθός Σκηνοθέτη: Γιάννα Δεληγιάννη

Παίζουν: Θανάσης Δήμου, Άνδρη Θεοδότου, Αριάδνη Καβαλιέρου, Άννα Καλαϊτζίδου, Ξένια Καλογεροπούλου, Αλέξανδρος Καλπακίδης, Χρήστος Σαπουντζής.