Η κωμωδία «Η ζωή μου στη τέχνη» του Άγγλου συγγραφέα Άντριου Κάουι ανεβαίνει για δύο ακόμα παραστάσεις, την Πέμπτη και την Παρασκευή στις 9:15 μμ, στο Θέατρο Αργώ (Ελευσινίων 15, Μεταξουργείο, Αθήνα, τηλ: 210-5201.684-5), μεταφρασμένη από τον Σωτήρη Νικόλαο Κάσσο και σε σκηνοθεσία του Θοδωρή Βουρνά.

«Η ζωή μου στη τέχνη» (My Life In Art) γράφτηκε το 1998, έχει τρία πρόσωπα -ένα σκηνοθέτη και δύο ηθοποιούς- και ‘ενορχηστρώνεται’ από το συγγραφέα σαν ένα έργο μέσα στο έργο. 

Ο Γκράχαμ είναι ο σκηνοθέτης και ανεβάζει τον «Δον Χουάν» του Μπάιρον, ο Στίβεν είναι ο πρωταγωνιστής του, η Ρεβέκκα είναι η ηθοποιός που υποδύεται τη Δόνα Τζούλια. Σύντομα η επαγγελματική τους ζωή θα μπλέξει με την προσωπική και οι σχέσεις τους θα δοκιμαστούν.

Ένα έργο, τρεις άνθρωποι, όλοι δεμένοι με την ψεύτικη εικόνα τους. Τι συμβαίνει όταν οι ηθοποιοί αρχίζουν να ταυτίζονται με το ρόλο τους; Όταν οι ερωτικές σκηνές ζωντανεύουν όταν τα φώτα σβήσουν; Ποιος ο ρόλος του σκηνοθέτη τότε; Μυστικά, εξομολογήσεις, αποκαλύψεις. Ένα ερωτικό τρίγωνο όπου καθένας κοιτά προς διαφορετική κατεύθυνση.

Ο Άντριου Κάουι διακωμωδεί τις καταστάσεις που δημιουργούνται μέσα στις πρόβες, με σκοπό να δημιουργήσει ένα πλαίσιο μέσα στο οποίο μπορεί κανείς να παρατηρήσει τους ανθρώπους και τις σχέσεις τους, την προσπάθεια για αυτογνωσία και την εγγενή τους ανασφάλεια.

Το έργο παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο Μπέρμιγχαμ τον Ιούλιο του 1998 και έχει παιχτεί σε Αγγλία, Αμερική, Αυστραλία, Ιταλία κ.ά., αποσπώντας εξαιρετικές κριτικές.

Τα σκηνικά είναι του -επίσης σκηνοθέτη- Θανάση Νεοφώτιστου.

Ταυτότητα της παράστασης

«Η ζωή μου στη τέχνη» του Άντριου Κάουι
Μετάφραση και Μουσική: Σωτήρης Νικόλαος Κάσσος
Σκηνοθεσία: Θοδωρής Βουρνάς
Σχεδιασμός Φωτισμών: Βασίλης Κλωτσοτήρας
Σκηνογράφος: Θανάσης Νεοφώτιστος
Ενδυματολόγος: Εύα Γαϊτανίδου
Καλλιτεχνική επιμέλεια: Βασίλης Τζιώκας
Βοηθός σκηνοθέτη: Δήμητρα Αθανασίου
Ηθοποιοί: Ανδρονίκη Αβδελιώτη, Νίκος Αναγνωστόπουλος, Παναγιώτης Νάτσης
Παραστάσεις: Πέμπτη και Παρασκευή, ώρα 21:15
Διάρκεια παράστασης: 90λεπτά (χωρίς διάλειμμα)
Εισιτήρια: 12 ευρώ γενική είσοδος, 8 ευρώ μειωμένο (κάρτα ανεργίας, φοιτητικό, πολύτεκνοι, ομαδικό).
Χώρος: Θέατρο Αργώ (Ελευσινίων 15, Μεταξουργείο, Αθήνα, τηλ: 210-5201.684-5)