Ο Γιάννης Καλαβριανός και ο Γιώργος Γλάστρας, μετά το Αβελάρδος και Ελοΐζα και τις 2 sold out παραστάσεις που ξεκίνησαν το φετινό Φεστιβάλ Αθηνών, συνεργάζονται και πάλι, συμμετέχοντας στο Φεστιβάλ KunstFestSpieleHerrenahausen του Αννόβερο, με τη συλλογική παράσταση του δικτύου mitos21, David’s Formidable Speech on Europe.

Η παράσταση βασίζεται στον λόγο που εκφώνησε ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον στις 23 Ιανουαρίου 2013, εν όψει του δημοψηφίσματος για την παραμονή ή την έξοδο της Μ. Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση και συμμετέχουν σκηνοθέτες και ηθοποιοί από τα θέατρα: Deutsches Theater-Βερολίνο, Εθνικό Θέατρο της Αγγλίας-Λονδίνο, το Βασιλικό Θέατρο Ντραμάτεν-Στοκχόλμη, το Βασιλικό Θέατρο της Δανίας-Κοπεγχάγη, το Θέατρο Κάτονα Γιόζεφ-Βουδαπέστη, το Εθνικό Θέατρο Στάρυ -Κρακοβία, το Σάουσπιλ της Φρανκφούρτης και το Ντίσελντορφερ Σάουσπιλχαους.

Την Ελλάδα εκπροσωπεί η Εταιρεία Θεάτρου Sforaris, έπειτα από πρόσκληση της Ελληνίδας Γενικής Γραμματέως του δικτύου mitos21, Ιφιγένειας Ταξοπούλου. Η παράσταση πρωτοπαρουσιάσθηκε τον Ιούνιο του 2013 στο Deutsches Theater του Βερολίνου και μετά την εκεί επιτυχία της, προσεκλήθη να επαναληφθεί και φέτος στο φημισμένο Φεστιβάλ KunstFestSpieleHerrenahausen στις 17 Ιουνίου.