Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος σε συμπαραγωγή με την Parallaxi «Η Θεσσαλονίκη Αλλιώς» στο πλαίσιο της δράσης «West Side Story», παρουσίασε την παράσταση «Η άλλη όχθη» στον Παλιό Σιδηροδρομικό Σταθμό, στις 14 & 15 Ιουνίου 2014.

Το κοινό της Θεσσαλονίκης είχε την ευκαιρία να απολαύσει μια θεατρική παράσταση-ντοκουμέντο σε σκηνοθεσία του Χάρη Πεχλιβανίδη.

Μια παράσταση που ξύπνησε μνήμες γύρω από την ευρύτερη περιοχή του Παλιού Σιδηροδρομικού Σταθμού της πόλης, μέσα από έναν διάλογο του παρελθόντος με το σήμερα.

Οι ξένοι περιηγητές του προηγούμενου αιώνα, το Μπεχ-Τσινάρ, ο Παλαιός Σιδηροδρομικός Σταθμός, η Μπάρα –η μεγαλύτερη πολιτεία μπορντέλων των Βαλκανίων–, το ρεμπέτικο, τα χασισοποτεία, ο εκτοπισμός των Εβραίων, οι Κινέζοι της σημερινής Chinatown, οι κάτοικοι, οι τελευταίοι επιχειρηματίες. Η Δυτική πλευρά της Θεσσαλονίκης είναι «Η άλλη όχθη» που χάνεται μέσα στα στρώματα Ιστορίας, κηλιδωμένα και αρωματισμένα με τις ιστορίες ανθρώπων του τότε και του τώρα.

Συντελεστές

Σκηνοθεσία: Χάρης Πεχλιβανίδης

Δραματουργία: Κορίνα Βασιλειάδου, Χάρης Πεχλιβανίδης

Σκηνικά-κοστούμια: ΠΑΝΩΚΑΤΩ7

Ηθοποιοί με αλφαβητική σειρά: Γιώργος Βουρδαμής, Μαρία Καραμήτρη, Γιάννης Καραμφίλης, Βάγια Ματαφτσή, Ευγενία Πανταζόγλου, Δημήτρης Σπορίδης.