Η θεατρική ομάδα Μικρός Νότος παρουσιάζει την παράσταση «Αισώπου Κόμιξ!» στο Αισθητικό Δάσος Υμηττού.

Εκεί, στο χώρο εκπαιδευτικών προγραμμάτων της Φιλοδασικής Ένωσης Αθηνών, οι ήρωες των παραμυθιών του Αισώπου «Ο Τζίτζικας και ο Μέρμηγκας», «Βοριάς και ήλιος», «Η αλεπού και ο κόρακας», «Ο λαγός και η χελώνα», «Ο ποντικός της πόλης κι ο ποντικός της εξοχής», ξεπηδούν από το δάσος και φτάνουν στα παιδιά με χιούμορ και αμεσότητα. Οι μύθοι είναι γνωστοί, αλλά σε αυτό το διαδραστικό… μιούζικαλ, που έχει ταχύτητα και εναλλαγές που θυμίζουν κόμιξ, γίνονται αγνώριστοι! 

Τα παιδιά συστήνονται με τους ήρωες μέσα από παιχνίδι, κέφι, χορό και μουσική. Συμμετέχουν και επεξεργάζονται μαζί με τους ηθοποιούς τις αλληγορίες των μύθων, για την αλαζονεία και τη βία, για την υπομονή και τη φιλία, για τη γενναιότητα, για το θυμό και την αγάπη.  Μέρος των εσόδων της παράστασης στηρίζουν τη Φιλοδασική Ένωση Αθηνών, η οποία διαχειρίζεται το Αισθητικό Δάσος στον Υμηττό γύρω από την Μονή Καισαριανής (μπορείτε να μάθετε περισσότερα για τη Φιλοδασική στο  http://www.philodassiki.org  και επικοινωνώντας στο e-mail: [email protected]). 

Η παράσταση «Αισώπου Κόμιξ!» από τη θεατρική ομάδα Μικρός Νότος ολοκληρώνει μια επιτυχημένη χρονιά περιοδεύοντας στα σχολεία της Αττικής και συνεχίζει το ταξίδι της, προσφέροντας μια ολοκληρωμένη θεατρική εμπειρία στα παιδιά και πολύτιμα εκπαιδευτικά εργαλεία στους δασκάλους τους. 

Οι συντελεστές της παράστασης: Σύλληψη ιδέας-Καλλιτεχνική επιμέλεια: Τάσος Ράτζος • Σκηνοθεσία-Μουσική: Πέτρος Δαμουλής • Ηθοποιοί: Έλενα Γεροδήμου, Χρύσα Διαμαντοπούλου, Βάσια Χρήστου • Κίνηση: Έλενα Γεροδήμου • Εικαστική επιμέλεια: Αμαλία Θεοδωροπούλου • Επιστημονικός σχεδιασμός διαδραστικού μέρους Μελίνα Χατζηγεωργίου, καθηγήτρια στο Τμήμα Θεάτρου του Α.Π.Θ • Ζωντανή μουσική: ομάδα Μικρός Νότος • Υπεύθυνη Παραγωγής: Χρύσα Διαμαντοπούλου.

ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 70 λεπτά 
ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ: 8 ευρώ | ΕΚΠΤΩΣΗ 10% ΓΙΑ ΟΜΑΔΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 10 ΑΤΟΜΩΝ 
Δωρεάν είσοδος για εκπαιδευτικούς νηπιαγωγείων και πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης 
Απαραίτητη η κράτηση θέσης στα τηλέφωνα : 210 7220866 και 6945380044 (κα. Κατερίνα Λιάπη).  
Οι θέσεις είναι περιορισμένες & θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας)
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ στα:  www.mikrosnotos.blogspot.gr & www.facebook.com/MikrosNotos   
YouTube: http://youtu.be/RKFoT6dVRiA