«Νόσος της οικονομικής λιτότητας: Φτώχεια»: Η Άννα Νικολαΐδη υποψήφια διδάκτωρ φιλοσοφίας που πρωτοτύπησε κάνοντας ντοκιμαντέρ το βιβλίο της με τίτλο «Μετανάστες Εθελοντισμός και Προσφορά» τώρα ετοίμασε ένα δεύτερο ντοκιμαντέρ, πιο επίκαιρο από ποτέ.

Τίτλος του: «Η νόσος της οικονομικής λιτότητας: Φτώχεια», όπου εδραιώνεται επιστημονικά η φτώχεια ως νόσος με δεδομένα από συνεντεύξεις επιστημόνων από τον χώρο της ψυχικής υγείας, τον χώρο της φιλοσοφίας, της κοινωνιολογίας και τον ευρύτερο χώρο της ιατρικής. Η Άννα Νικολαΐδη συνεργάστηκε με την εθελοντική ανεξάρτητη καλλιτεχνική ομάδα παραγωγής NoisyStamp Productions. Μέσα από τα διλλήματα της δημοσιογράφου – σεναριογράφου με εξειδίκευση στο script editing Δώρας Μαδαρού, σε κοινή ιδέα που είχαν, ενώ με τη σκηνοθετική ματιά του βραβευμένου Μιχάλη Μαυρομούστακου τίθενται ερωτήματα αν η οικονομική λιτότητα δημιουργεί ψυχική βλάβη, αν είναι έγκλημα υπό φιλοσοφική σκοπιά, εάν αυτός που βοηθά αυτόν που αντιμετωπίζει τη φτώχεια το κάνει από αλτρουισμό ή απλά λόγω των ηθικών αρχών του.

Για το συγκεκριμένο ντοκιμαντέρ δημιουργήθηκε το τραγούδι «Αν δεν αλλάξεις» σε στίχους και μουσική του Σπύρου Νίκα με την ερμηνεία της Σουλτάνας Βιβικίδου, ενώ το ορχηστρικό κομμάτι του ντοκιμαντέρ δημιούργησε ο Κωνσταντίνος Borek. Ήδη έχει προγραμματιστεί να ταξιδέψει σε διάφορες χώρες του εξωτερικού ενώ σύντομα θα γίνει και η παρουσίαση του ολοκληρωμένου ντοκιμαντέρ σε κεντρικό ξενοδοχείο.