"Σε ποια πόλη θέλουμε να ζούμε;". Στο κρίσιμο αυτό ερώτημα καλούνται να απαντήσουν επτά διανοούμενοι Αθηναίοι πολίτες από τον χώρο της αρχιτεκτονικής, των γραμμάτων και της ζωγραφικής στις 12 Απριλίου στο Μέγαρο Μουσικής, στα πλαίσια του Μegaron Plus.

Πρόκειται για έναν διάλογο για τους ανθρώπους που ζουν στην Αθήνα και θα ήθελαν να μιλήσουν για αυτήν, για να γίνει καλύτερη. Θα συμμετάσχουν ο αρχιτέκτονας και συγγραφέας Αριστείδης Αντονάς, ο αρχιτέκτονας Δημήτρης Διαμαντόπουλος, ο ζωγράφος και ποιητής Αλέξανδρος Ίσαρης, ο συγγραφέας Μένης Κουμανταρέας, ο αρχιτέκτονας Αλέξανδρος Τομπάζης, η καθηγήτρια πανεπιστημίου και συγγραφέας Λίζυ Τσιριμώκου, ο αρχιτέκτονας Δημήτρης Φιλιππίδης. Συντονίζει ο Γιάννης Μπασκόζος, δημοσιογράφος και διευθυντής του περιοδικού ΔΙΑΒΑΖΩ.

Όπως σημειώνει ο συντονιστής της συζήτησης: «Αν δεχτούμε αυτό που έλεγε ο Άρης Κωνσταντινίδης, "κτίζουμε όπως ζούμε", τότε πρέπει να διερευνήσουμε τι είδους ζωή προτείνει η αρχιτεκτονική σήμερα, αν έχει ένα όραμα για την πόλη κι αν αυτό είναι ουτοπικό ή ρεαλιστικό. Οι λογοτέχνες που έχουν αποτυπώσει την πόλη στα κείμενά τους βλέπουν κι αυτοί τα αρνητικά και τα θετικά της σημεία, κινούν τους ήρωες τους μέσα σε αυτήν και έχουν εκ των πραγμάτων μια δική τους, ιδιαίτερη, άποψη για τον τρόπο ζωής στην πόλη.»

Η εκδήλωση οργανώνεται παράλληλα με τη συναυλία της Νένας Βενετσάνου "1000 + 1 Πόλεις", η οποία θα πραγματοποιηθεί την ίδια μέρα στις 20:30 στην Αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος.

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη με δελτία προτεραιότητας. Η διανομή των δελτίων αρχίζει στις 4.30 μμ.