Με αφορμή την Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής, το Σάββατο 21 Ιουνίου, το κοινό θα έχει τη χαρά να απολαύσει ένα ιδιαίτερο μουσικό ταξίδι στο αεροδρόμιο της Αθήνας, με κλασικές και σύγχρονες μελωδίες του εγχώριου και διεθνούς ρεπερτορίου, από το Σύνολο Χάλκινων Πνευστών και Κρουστών της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών Metallon. 

(Ώρα: 14:00 -15:00, Αναχωρήσεις – Εμπορικό Κέντρο Αεροδρομίου– περιοχή ελεύθερης πρόσβασης) 

Με «σινεφίλ» διάθεση, το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει μελωδίες με έργα γραμμένα για αγαπημένες κινηματογραφικές ταινίες από διάσημους συνθέτες όπως ο Μάνος Χατζιδάκις, ο Νίνο Ρότα, ο Νικόλα Πιοβάνι, ο Ένιο Μορικόνε, ο Τρέβορ Τζόουνς, ο Γεράσιμος Λαβράνος και άλλοι, ειδικά διασκευασμένα από το Σύνολο Χάλκινων Πνευστών και Κρουστών της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών Metallon. 

Το Σύνολο Χάλκινων Πνευστών και Κρουστών Metallon δημιουργήθηκε το 2000 από κορυφαίους μουσικούς της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών. Η δραστηριότητα του συνόλου περιλαμβάνει συναυλίες με έργα μπαρόκ και κλασσικής μουσικής, τζαζ και σύγχρονες συνθέσεις, καθώς επίσης και εκπαιδευτικές συναυλίες για παιδιά. 

Η εμφάνιση στο αεροδρόμιο πραγματοποιείται στο πλαίσιο της συνεργασίας του ΔΑΑ με την πλατφόρμα σύγχρονου πολιτισμού «ελculture», για τη διεξαγωγή του πολιτιστικού προγράμματος «Fly me to the Moon».