Το Εθνικό Θέατρο και το Beijing People's Art Theatre συμφώνησαν σε μία πρώτη διμερή ανταλλαγή κατά το 2ο Διεθνές Φόρουμ για την Διαχείριση των Παραστατικών Τεχνών (2nd International Forum of Theatre Arts Management) που πραγματοποιήθηκε στο Πεκίνο από τις 6 έως τις 8 Ιουνίου.

Το Beijing People's Art Theatre, ένα από τα σημαντικότερα θέατρα της Κίνας, θα παρουσιάσει τη θεατρική περίοδο 2014-2015 στην πρώτη ελληνική κρατική σκηνή τον «Δείπνο» του Ιάκωβου Καμπανέλλη για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων, ενώ μία παραγωγή του Εθνικού θα ταξιδέψει αντίστοιχα στην Κίνα.

Ανάμεσα στους καλεσμένους του Φόρουμ ήταν τα Εθνικά Θέατρα της Ιαπωνίας, της Σκωτίας, της Μεγάλης Βρετανίας, η Comedie - Francaise, η Όπερα της Βιέννης, το Teatro Stabile του Τορίνο, το Moscow Art Theatre της Ρωσίας, το Popyjoy Hall από τις ΗΠΑ και το Myeongdong Art Theatre της Κορέας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Εθνικού θεάτρου, στην ομιλία του, με τίτλο «Πολιτιστική πολιτική και ανάπτυξη» ο καλλιτεχνικός διευθυντής, Σωτήρης Χατζάκης, εξέφρασε την ανάγκη για συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών. Αναφέρθηκε επίσης στη σημασία της σύναψης συνεργασιών, ανταλλαγών παραστάσεων αλλά και καλλιτεχνικού δυναμικού, καθώς και στην προώθηση του ελληνικού θεατρικού έργου και της ελληνικής θεατρικής παραγωγής στο εξωτερικό και ιδιαίτερα στην Κίνα.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο πραγματοποιήθηκε σειρά συναντήσεων με εκπροσώπους σημαντικών θεατρικών οργανισμών στην Κίνα, όπου και συμφωνήθηκε η συνεργασία μεταξύ της πρώτης κρατικής σκηνής και του Beijing People's Art Theatre.