current views are: 1

20 Ιουνίου 2014
Δημοσίευση15:44

Η όπερα του Πουτσίνι «Il Tabarro» για δυο παραστάσεις στη Θεσσαλονίκη

Το έργο του Τζιάκομο Πουτσίνι «Il Tabarro» (Ο Μανδύας) θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν, το διήμερο 25-26 Ιουνίου, οι λάτρεις της όπερας στη Θεσσαλονίκη.

Δημοσίευση 15:44’
αρθρο-newpost

Το έργο του Τζιάκομο Πουτσίνι «Il Tabarro» (Ο Μανδύας) θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν, το διήμερο 25-26 Ιουνίου, οι λάτρεις της όπερας στη Θεσσαλονίκη.

Το έργο του Τζιάκομο Πουτσίνι «Il Tabarro» (Ο Μανδύας) θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν, το διήμερο 25-26 Ιουνίου, οι λάτρεις της όπερας στη Θεσσαλονίκη.

Η Ελληνοκύπρια σοπράνο Κατερίνα Μηνά, ερμηνεύοντας τον ρόλο της Τζιορτζέτας, θα συμπράξει επί σκηνής τού θεάτρου Φιξ, με τον Φίλιππο Μοδινό, γιο του αείμνηστου Κύπριου τενόρου Τζον Μοδινού, που θα ερμηνεύσει τον ρόλο του Λουίτζι, τον Γιάννη Νάκο, τη Μαρία Καραμούζα, τον Γιάννη Κετεκίδη και τον Θόδωρο Πάντσιο.

Τη σκηνοθεσία της παράστασης έχει αναλάβει ο Διονύσης Ζαφειρίδης και τα σκηνικά της ο Κώστας Σκιπητάρης.

Την παράσταση θα «ντύσουν» μουσικά οι: Ιωάννα Παπανικολάου (βιολί), Δημήτρης Κάκος (βιόλα), Κασσάνδρα Δημοπούλου (τσέλο), Νίκος Ζήσης (φλάουτο) Θανάσης Μπαλιδάκης (κλαρινέτο) και Ναταλία Ζαρόγκα (φαγκότο).

Χαρούμενη που βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη, «μια πόλη με μουσικές ανησυχίες και πολλά ερεθίσματα», δήλωσε η σοπράνο Κατερίνα Μηνά, εκφράζοντας την ελπίδα πως «ο καιρός να παραμείνει… ελληνικός».

Για την παράσταση ανέφερε πως «όλοι οι συντελεστές είναι έμπειροι επαγγελματίες και απόλυτα συνεργάσιμοι και πιστεύω πως θα ανεβάσουμε μια παράσταση που θα ικανοποιήσει το απαιτητικό κοινό της πόλης».


σχετικα αρθρα