Εκατοντάδες κάτοικοι και επισκέπτες της ιστορικής πόλης της Αργολίδας απόλαυσαν ακόμη μια συναυλία στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Κλασσικής Μουσικής Ναυπλίου που οργανώνει ο δήμος εδώ και 23 χρόνια.

Καλλιτεχνικός διευθυντής είναι ο διεθνούς φήμης πιανίστας Γιάννης Βακαρέλης. Ο δήμαρχος της πόλης Δημήτρης Κωστούρος ανέφερε ότι "το Φεστιβάλ Κλασικής Μουσικής στο Ναύπλιο έχει αυξηθεί δυναμικά και έχει πλέον καθιερωθεί ως ένα από τα πιο γνωστά μουσικά φεστιβάλ της Ευρώπης. Κάθε χρόνο, για δύο Σαββατοκύριακα τον Ιούνιο, το Ναύπλιο κατακλύζεται από εκατοντάδες λάτρεις της μουσικής από όλη την Ευρώπη.

Σε αντίθεση με πολλά φεστιβάλ του καλοκαιριού, το Φεστιβάλ Κλασικής Μουσικής είναι μια γιορτή της πόλης και αυτό γιατί ανοίγει την αυλαία στην αρχή του καλοκαιριού με την κλασική μουσική να ακούγεται μέσα στο ιστορικό κέντρο της ενισχύοντας την γραφικότητα της. Μια γιορτή που μας δίνει χαρά και μας κάνει να συμμετέχουμε όλοι. Μπορεί το κοινό του φεστιβάλ να μην έχει όλο εξειδικευμένες γνώσεις αλλά είναι ειλικρινές και ιδιαίτερα θερμό. Το φεστιβάλ Ναυπλίου πραγματοποιείται και φέτος από τις 20 Ιουνίου μέχρι και τις 29 Ιουνίου και όπως αναμενόταν οι λάτρεις της κλασικής μουσικής έχουν ήδη κλείσει το ραντεβού τους εδώ". 

Στην πλατεία Συντάγματος η Αθηναϊκή Συμφωνική Ορχήστρα Νέων, με την Ιωάννα Καραγιάννη στο τσέλο υπό τη διεύθυνση ορχήστρας του Παύλου Στεργίου, μάγεψε τους θεατές με έργα  Ludwig van Beethoven, Pyotr Ilyich Tchaikovsky, Leroy Anderson, Παναγιώτη Κόκορα και Γιάννη Κωνσταντινίδη. Η ορχήστρα που αποτελείται από 100 μέλη μετέδωσε τη σπιρτάδα της νεότητάς της και καταχειροκροτήθηκε από το κοινό.   

Το Φεστιβάλ Κλασσικής Μουσικής Ναυπλίου συνεχίζεται έως τις 29 Ιουνίου με συναυλίες σε ιστορικά σημεία της πόλης, όπως το Παλαμήδι, το Βουλευτικό και το προαύλιο της βυζαντινής εκκλησίας του Αγίου Γεωργίου.