Δέκα εννέα παραγωγές έχει προγραμματίσει το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδας για τη νέα θεατρική σεζόν. To πρόγραμμα για το 2014-2015 περιλαμβάνει από ροκ όπερα και κωμωδίες μέχρι κλασικά έργα του παγκόσμιου ρεπερτορίου και μουσικές παραστάσεις.

Η αρχή θα γίνει στις 27 Αυγούστου στο Φουαγιέ του Βασιλικού Θεάτρου με «Τα τέσσερα κοριτσάκια», ένα θεατρικό του Πάμπλο Πικάσο, που γράφτηκε το 1948. Το εντελώς άγνωστο στο ευρύτερο κοινό θεατρικό έργο του Πικάσο συμπυκνώνει με μοναδικό τρόπο τις αισθητικές αλλά και ιδεολογικές αναζητήσεις του μεγάλου ζωγράφου. 

Στις 23 Οκτωβρίου, στο Βασιλικό Θέατρο, θα ανέβει η μουσικοθεατρική παραγωγή «Alexander The Great. A Rock Opera» σε σκηνοθεσία του καλλιτεχνικού διευθυντή του ΚΘΒΕ Γιάννη Βούρου και του Κώστα Αθυρίδη. Μετά τις παραστάσεις στο Βασιλικό Θέατρο θα αρχίσει παγκόσμια περιοδεία.

Ακολουθούν οι παραστάσεις «Συνέβη και του χρόνου» του Αλαν Εϊκμπορν (Νοέμβριος), «Δον Ζουάν» του Μολιέρου (Ιανουάριος 2015), «Βόιτσεκ» του Γκέοργκ Μπίχνερ (Απρίλιος του 2015).

Έξι από τα έργα («Συνέβη και του χρόνου», «Η προδοσία» του Χάρολντ Πίντερ,«Παράνομη οδήγηση» της Πάολα Βόγκελ, «Με δύναμη από την Κηφισιά» των Δημήτρη Κεχαΐδη - Ελένης Χαβιαρά, «Ο Κάτω Παρθενώνας» του Μηνά Βιντιάδη, «Η αυτοκρατορία» του Γιώργου Βέλτσου) ανεβαίνουν για πρώτη φορά στη σκηνή του ΚΘΒΕ, ενώ δύο («Σερσέ λα φαμ» του Στρατή Πασχάλη και ο «Κύβος του Ρούμπικ» του Αλέξανδρου Ρήγα) γράφηκαν ειδικά για τις σκηνές του.