Η όπερα Νοσφεράτου του Ντμίτρι Κουρλιάντσκι, σε σκηνοθεσία Θόδωρου Τερζόπουλου και μουσική διεύθυνση Θόδωρου Κουρεντζή, θριάμβευσε στην Περμ, όπου παρουσιάστηκε στις 13 και 20 Ιουνίου.

Στην παγκόσμια πρεμιέρα, την Παρασκευή 13 Ιουνίου, οι θεατές της κατάμεστης Όπερας της Περμ αποθέωσαν τους συντελεστές της παράστασης χειροκροτώντας ρυθμικά για 12 λεπτά. Τα εισιτήρια για τις 20 Ιουνίου, την ημέρα που ο Νοσφεράτου άνοιξε το Φεστιβάλ Ντιαγκίλεφ της Περμ, είχαν εξαντληθεί από μέρες, ενώ παρατηρήθηκε και το φαινόμενο της πώλησής τους στη μαύρη αγορά.

Εκτός από το κοινό και οι κριτικοί επεφύλαξαν θερμή υποδοχή στον Νοσφεράτου.

Ο Νοσφεράτου είναι η δεύτερη παράσταση του κύκλου των τεσσάρων διεθνών παραγωγών της Όπερας της Περμ. Η πρώτη ήταν η Ινδιάνα βασίλισσα του Πέρσελ σε σκηνοθεσία Πήτερ Σέλλαρς (2013). Θα ακολουθήσουν η Τελετουργία της Άνοιξης του Στραβίνσκι σε σκηνοθεσία Ρομέο Καστελούτσι (2015) και ηΤραβιάτα του Βέρντι σε σκηνοθεσία Μπομπ Γουίλσον (2016).

Η σκηνοθεσία του Νοσφεράτου είναι του Θόδωρου Τερζόπουλου, η μουσική διεύθυνση του Θόδωρου Κουρεντζή, η σκηνική εγκατάσταση του Γιάννη Κουνέλλη, το λιμπρέτο του Δημήτρη Γιαλαμά και τα κοστούμια της Λουκίας. Στην όπερα πρωταγωνιστούν η Άλλα Ντεμίτοβα, ο Τάσος Δήμας, η Σοφία Χιλλ και η Ναταλία Πσενιτσνίκοβα.

Τον Φεβρουάριο του 2015 ο Νοσφεράτου θα παρουσιαστεί στο Θέατρο Μπολσόι και θα συμμετάσχει στο Φεστιβάλ Golden Mask της Μόσχας.

TAGS