Εξαντλούνται τα εισιτήρια για την παράσταση «Η Ιστορία της αυτοθυσίας», που ανεβαίνει στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών.

Μετά την «Οδύνη των ανέργων και το δικαίωμα στην τεμπελιά» του Θοδωρή Γκόνη και του ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας, άλλη μία ανεξάρτητη παραγωγή του Φεστιβάλ Αθηνών ετοιμάζεται για το δικό της sold out. Πρόκειται για την παράσταση «Η ιστορία της αυτοθυσίας», που αποτελεί το σκηνοθετικό ντεμπούτο του Βασίλη Μαυρογεωργίου –συνσκηνοθετεί με τις Μαρία Φιλίνη και Κατερίνα Μαυρογεώργη- στη διοργάνωση.

Ανεβαίνει από 30 Ιουνίου έως 9 Ιουλίου, για δέκα παραστάσεις, στο Skrow Theater κι όπως έγινε γνωστό, τα εισιτήρια έχουν ήδη σχεδόν εξαντληθεί, με την πληρότητα να αγγίζει το 90%, μόλις μία εβδομάδα πριν την πρεμιέρα της. Το έργο ερευνά την έννοια της αυτοθυσίας μέσα στον χρόνο και μέσα από τις μορφές ηρώων, επιφανών και αφανών, Ελλήνων και ξένων, όπως είναι η Μαρία Σκουοντόφσκα Κιουρί, ο Σωκράτης, η Ζαν Ντ’Αρκ, οι Σουφραζέτες και ο Χανς Κρίστιαν Άντερσεν, μεταξύ άλλων.

Εκτός από σκηνοθετικό, ο Μαυρογεωργίου και η Φιλίνη αναλαμβάνουν και πρωταγωνιστικό ρόλο στην παράσταση, έχοντας στο πλευρό τους τους: Σεραφείμ Ράδη, Δανάη Επιθυμιάδη και Έλια Ζαχαριουδάκη. Τα σκηνικά και τα κουστούμια της παραγωγής έχει επιμεληθεί ο Κωνσταντίνος Ζαμάνης, τους φωτισμούς η Στέλλα Κάλτσου, ενώ το video art ο Κώστας Αρβανίτης.

Info: 30 Ιουνίου - 9 Ιουλίου στις 21.00. Skrow Theater: Αρχελάου 5, Παγκράτι – 210-7235842.

Τιμές εισιτηρίων: Κανονικό 15, Φοιτητικό 10, Μειωμένο 10, Ανέργων 5, ΑμεΑ 5.