Η RootlessRoot, ομάδα που πρωτοσυστήθηκε στο κοινό του Φεστιβάλ το 2007 και έχει διαγράψει σημαντική πορεία σε φεστιβάλ του εξωτερικού, επιστρέφει στη σκηνή με ένα δυναμικό σόλο.

Στο W Memorabilia οι τραγικές ηρωίδες (Φαίδρα, Μήδεια, Πασιφάη) γίνονται το πρόσφορο έδαφος πάνω στο οποίο διερευνώνται αντιθετικές και αντικρουόμενες όψεις της γυναικείας φύσης: πειθήνια σύζυγος και τιμωρός της απιστίας, στοργική μητέρα και απεγνωσμένη βρεφοκτόνος. Παρά το έντονα θεατρικό στοιχείο, η Λίντα Καπετανέα με οδηγό την ορμητικότητα της μουσικής και την ανυπότακτη σωματική ενέργεια επιχειρεί ένα ψυχογράφημα που στηρίζεται εξ ολοκλήρου στη γλώσσα της κίνησης.

Η ταυτότητα της παράστασης

Ιδέα – Xορογραφία Rootlessroot [Λίντα Καπετανέα GR - Jozef Frucek SK]

Ανάπτυξη ιδέας Rootlessroot, Μάρθα Φριντζήλα, Νικολέτα Φριντζήλα

Μουσική Βασίλης Μαντζούκης

Σχεδιασμός φωτισμών Σοφία Αλεξιάδου

Φωτιστική μελέτη Rootlessroot, Μανώλης Βιτσαξάκης

Σκηνικά Jozef Frucek, Βασίλης Μαντζούκης

Κοστούμια Isabelle Lhoas

Δραματουργία Martin Kubran

Ερμηνεία Λίντα Καπετανέα

Λίγα λόγια για την παράσταση από τους RootlessRoot

Καθώς δημιουργούσαμε το Phaedra's laboratory εγκαταλείψαμε την ανάγκη να παρουσιάσουμε κάτι με ιδιαίτερα αρθρωμένη μορφή, όμορφo ή με τη φιλοδοξία να είναι αρεστό. Είναι μάλλον μια παρουσίαση της ιδέας παρά μια παρουσίαση του τελικού προϊόντος. Δεν είναι όμως και ένα work in progress ή ένα πείραμα που θα επιθυμούσαμε να κρύψουμε κάτι από πίσω. Ενδιαφερόμαστε, όπως τόσο πολλοί άλλοι καλλιτέχνες πριν από μας, για τη διαδικασία και την παρουσίαση των ιδεών με τις οποίες δουλεύουμε. Στόχος μας είναι να κάνουμε το κοινό να δει πώς τα ενδιαφέροντα και τα υλικά μας αποτυπώνονται μέσω του τρόπου σκέψης και ερμηνείας μας. Πρόκειται για μια συσσώρευση χειρονομιών και διαδικασιών που μας υποκινούν σε πολλά διαφορετικά επίπεδα.

Το Phaedra's laboratory είναι:

- συνολική απάντηση στο θέμα χωρίς κανέναν περιορισμό.

- μεγάλη ευαισθησία σε όλα τα υλικά με τα οποία έχουμε δουλέψει και με την αλληλεπίδραση που μας προκάλεσαν αυτά.

Έχουμε βάλει αντικείμενα και χειρονομίες στην πάρασταση, αλλά καθώς η δράση ξετυλίγεται, τα παίρνουμε όλα πίσω, ώστε να μην παραμένει τίποτα.

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΘΗΝΩΝ

Πειραιώς 260, Κτίριο Ε

ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΩΡΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ

4 & 5 Ioυλίου 21.00

ΈΝΑΡΞΗ ΠΡΟΠΩΛΗΣΗΣ

13 Ιουνίου 2013

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

Κανονικό 15 €, Μειωμένο 10 €, Φοιτητικό 5 €, Ανέργων 5 €, ΑμεΑ 5 €

ΔΙΑΡΚΕΙΑ

60 λεπτά