current views are: 1

27 Ιουνίου 2014
Δημοσίευση18:01

Ο αντιφασιστικός μονόλογος «Mάμμα Τόνι» από την ομάδα Πείρα(γ)μα

Το Κοινωνικό Στέκι Πετρούπολης “ΟΚΤΑΝΑ” παρουσιάζει την ομάδα Πείρα(γ)μα στη θεατρική παράσταση “Μάμμα Τόνι”, τη Δευτέρα 30 Ιουνίου, στην Πλατεία Ηρώ, στην Πετρούπολη.
 

Δημοσίευση 18:01’
αρθρο-newpost

Το Κοινωνικό Στέκι Πετρούπολης “ΟΚΤΑΝΑ” παρουσιάζει την ομάδα Πείρα(γ)μα στη θεατρική παράσταση “Μάμμα Τόνι”, τη Δευτέρα 30 Ιουνίου, στην Πλατεία Ηρώ, στην Πετρούπολη.
 

Το Κοινωνικό Στέκι Πετρούπολης “ΟΚΤΑΝΑ” παρουσιάζει την ομάδα Πείρα(γ)μα στη θεατρική παράσταση “Μάμμα Τόνι”, τη Δευτέρα 30 Ιουνίου, στην Πλατεία Ηρώ, στην Πετρούπολη.

Ο θεατρικός αντιφασιστικός μονόλογος της Φράνκα Ράμε και του Ντάριο Φο, μετά από μια σειρά πολύ επιτυχημένων παρουσιάσεων του σε πολλούς χώρους, φεστιβάλ, πλατείες, τόσο επίκαιρος σε σχέση με ότι συμβαίνει στη χώρα μας, τώρα και στην Πετρούπολη!

Λίγα λόγια για την υπόθεση του έργου:

Η «Μάμμα Τόνι» όταν μαθαίνει ότι οι φασίστες περνούν και πάλι από την πόλη της, αυτή τη φορά ως εκλεγμένοι εκπρόσωποι για να εκφωνήσουν τους λόγους τους στην πλατεία, – μίας πόλης που θρήνησε πολυάριθμα θύματα στα χέρια των φασιστών- αγριεύει, σηκώνεται από την πολυθρόνα της, αρπάζει τη μαγκούρα της και ορμάει μονάχη να τους διώξει. Ο μονόλογος αυτός, σχεδόν άγνωστος, ανήκει στην περίοδο των αντιφασιστικών μονολόγων των Φο/Ράμε, βασισμένων σε μαρτυρίες και υπαρκτά πρόσωπα από την Ιταλική Αντίσταση. Πρωτοπαρουσιάστηκε με την Φράνκα Ράμε να ενσαρκώνει αυτή τη συγκλονιστική μάνα των ανταρτών στην μεγάλη πλατεία της Παβίας στις 25 Απριλίου του 1971.

Η μετάφραση και η σκηνοθεσία είναι της Αγγελικής Κασόλα.

Ερμηνεύει η Ειρήνη Μελά.

Είσοδος ελεύθερη