Ο γνωστός τραγουδιστής της σόουλ μουσικής, Μπόμπι Γουόμακ, πέθανε σε ηλικία 70 ετών  όπως ανακοίνωσε χθες Παρασκευή ο εκπρόσωπός του. 

Τα αίτια του θανάτου του δεν ανακοινώθηκαν, ωστόσο, ο Αμερικανός καλλιτέχνης έπασχε από καρκίνο και Αλτσχάιμερ, ενώ παράλληλα είχε προβλήματα από τη χρήση ναρκωτικών.

Γεννημένος το 1944, ο Γουόμακ έγινε γνωστός τη δεκαετία του 1950, όταν τραγουδούσε - μαζί με τους αδελφούς του - εκκλησιαστική μουσική (gospel), ενώ στη συνέχεια αποτέλεσε μία από τις βασικές φιγούρες της R&B μουσικής. Η πιο δημιουργική του περίοδος ήταν μεταξύ 1970 και 1990, εικοσαετία κατά την οποία έβγαλε 36 singles.

Τραγούδια του ηχογραφήθηκαν από την Τζάνις Τζόπλιν, τον Ουίλσον Πίκετ και πολλούς άλλους. Ο Σαμ Κουκ, προσωπικός του φίλος, τον έπεισε να επιτρέψει στους Rolling Stones να ηχογραφήσουν το «It's All Over Now» για το οποίο ο Γουόμακ είχε αναφέρει σε συνέντευξή του στο BBC πριν από μερικά χρόνια: «Όταν Κουκ μου είχε πει πως αυτό το γκρουπ (Rolling Stones) μια μέρα θα γίνεις κομμάτι της ιστορίας, εγώ του είχα απαντήσει: «Τότε, γιατί δεν ηχογραφούν τα δικά τους τραγούδια;».

Ορισμένα από τα πιο γνωστά κομμάτια που ερμήνευσε ήταν το «Looking for Love», «That's the Way I Feel About Cha» και «Woman's Gotta Have it». Το 2012 κυκλοφόρησε νέο άλμπουμ (μετά από μια δεκαετία) με τίτλο «The Bravest Man in the Universe».