Η «Βιβλιοθήκη Ανωμερίτη», όπως κάθε χρόνο κλείνει τον κύκλο των εκδηλώσεών της με την κεντρική πολιτιστική της εκδήλωση, η οποία φέτος είναι αφιερωμένη στον Ιάκωβο Καμπανέλλη. 

Οι διήμερες φετινές εκδηλώσεις θα γίνουν την Τρίτη 5 και την Τετάρτη 6 Αυγούστου 2014 στην αίθουσα εκδηλώσεων του πολιτιστικού κέντρου Φιλωτίου.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων περιλαμβάνει για την Τρίτη, 5 Αυγούστου, παρουσίαση του Θ΄ Τόμου για το θέατρο, των έργων του Ιάκωβου Καμπανέλλη: Η γειτονιά των Αγγέλων, η αποικία των τιμωρημένων, οι δυσκολίες του Κυρίου Θωμά. Ο κ. Γιώργος Ανωμερίτης θα παρουσιάσει την ποίηση του Καμπανέλλη στην έντεχνη ελληνική μουσική, ο Αντώνης Τζιώτης τον Καμπανέλλη της Νάξου και του Πολιτισμού.

Διαβάζουν οι ηθοποιοί: Λευτέρης Ελευθερίου, Βίβιαν Κοντομάρη, Νίτσα Μαμουζέλου, Γιώργος Σουξές και Γιάννης Φραγκίσκος. Την επιμέλεια έχει αναλάβει η Κατερίνα Πολουχρονοπούλου. Το πρόγραμμα της Τετάρτης, 6 Αυγούστου, περιλαμβάνει προβολή ταινιών εμπνευσμένων από έργα του Ιάκωβου Καμπανέλλη.

Οι ετήσιες πολιτιστικές εκδηλώσεις της Λέσχης Ανάγνωσης Βιβλίου της Βιβλιοθήκης Ανωμερίτη διοργανώνονται για 7η συνεχή χρονιά (Καζαντζάκης, Σεφέρης, Ρίτσος, Παπαδιαμάντης, Πατρίκιος, Φωστιέρης. Γ. - Α. Μαγκάκης, Βρεττάκος, Καβάφης, Καμπανέλλης) και αποτελούν ιστορικά ένα κορυφαίο πολιτιστικό γεγονός για το νησί της Νάξου.