Γράφει ο Παναγιώτης Βελισσάρης - Λυμπερίδης

Μουσική, χορός, κέφι. Δεκάδες καλλιτέχνες και χιλιάδες κόσμου από τη βόρεια Ελλάδα -και όχι μόνο- συγκεντρώνονται για ακόμη μία χρονιά στο φεστιβάλ του Άρδα, στο χωριό Καστανιές, που βρίσκεται δεκαπέντε χιλιόμετρα από την Ορεστιάδα, για να στήσουν ένα πολύχρωμο πανηγύρι που διαρκεί έξι ημέρες.

Η εκδήλωση που έγινε θεσμός, κλείνει φέτος 20 χρόνια συνεχούς παρουσίας στα πολιτιστικά δρώμενα της χώρας και οι οργανωτές φροντίζουν να αποζημιώσουν με το παραπάνω τους κατασκηνωτές και τους επισκέπτες της εκδήλωσης η οποία πραγματοποιείται σε ένα από τα ομορφότερα τοπία της Βόρειας Ελλάδας, δίπλα στις όχθες του ποταμού Άρδα.                                                           

Γνωστοί καλλιτέχνες τίμησαν και φέτος με την παρουσία τους το φεστιβάλ και έδωσαν αξέχαστες παραστάσεις: Οι Stavento, οι Locomondo, τα Κίτρινα Ποδήλατα, ο Πάνος Κατσιμίχας, οι Gadzo Dilo, και ο Μιχάλης Χατζηγιάννης ήταν μονάχα μερικά από τα ονόματα που εμφανίστηκαν τις προηγούμενες ημέρες.

Σήμερα σειρά έχει η Χαρούλα Αλεξίου, ενώ αύριο – τελευταία ημέρα των εκδηλώσεων- θα εμφανιστούν ο Λάκης Παπαδόπουλος μαζί με τον Γιάννη Γιοκαρίνη και τον Νίκο Ζιώγαλα, ενώ αμέσως μετά θα βρεθεί στη σκηνή ο Γιώργος Μαργαρίτης.

Οι εκδηλώσεις στην κεντρική σκηνή δεν είναι παρά μονάχα η αρχή καθώς η μουσική συνεχίζεται λίγο πιο δίπλα – στη λεγόμενη εναλλακτική σκηνή όπου κυριαρχούν τα ροκ ακούσματα, ενώ το πάρτι συνεχίζεται μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες στη νησίδα, η οποία βρίσκεται κυριολεκτικά μέσα στο ποτάμι.

Παράλληλα με τις συναυλίες, στο χώρο του φεστιβάλ λαμβάνουν χώρα διάφορες παράλληλες δράσεις και εκδηλώσεις όπως τουρνουά μπιτς βόλεϊ και σκάκι, θεατρικές παραστάσεις αλλά και εκδρομές.

Ταυτόχρονα οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να επισκεφθούν διάφορες εκθέσεις, να συμμετάσχουν σε ενημερωτικές συζητήσεις, να περιηγηθούν στα περίπτερα διαφόρων οικολογικών, πολιτιστικών και κοινωνικών φορέων.

Το πρόγραμμα του Σαββάτου

21:00 Dilek Koc

22:30 Χάρις Αλεξίου με τους Nouveau Sextet

00:30 Θοδωρής Κοτονιάς – Ειρήνη Νικολάου & Μακρινά Ξαδέρφια

Το πρόγραμμα της Κυριακής

20:00 The Basement Blues Band

21:30 Λάκης Παπαδόπουλος, Γιάννης Γιοκαρίνης, Νίκος Ζιώγαλας

23:00 Γιώργος Μαργαρίτης

01:00 Ζαφείρης Πασιαλής

Η τιμή του ημερήσιου εισιτηρίου ανέρχεται σε 10 ευρώ.