Ο καλλιτεχνικός διευθυντής του ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας και του Φεστιβάλ Φιλίππων Θοδωρής Γκόνης σκηνοθετεί το τρίτο θεατρικό έργο της ποιήτριας Γλυκερίας Μπασδέκη

Μετά τις sold out επιτυχίες στο φεστιβάλ Αθηνών  ("Η οδύνη των ανέργων και το δικαίωμα στην τεμπελιά" & "Ραμόνα travel: η γη της καλοσύνης") οι δύο δημιουργοί συναντιούνται για πρώτη φορά, 22, 23 & 24 Αυγούστου στην Καβάλα, μ' ένα έργο που θυμάται και θυμίζει Γιώργο Χειμωνά. 

Πρωταγωνιστούν: Ελένη Ουζουνίδου & Μυρτώ Γκόνη.

57ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΦΙΛΙΠΠΩΝ

«Από τα Πεντακόσια στα Χείλια»

Donna abbandonata

ή 

πολύ με στεναχωρήσατε κύριε Γιώργο μου.

22, 23 & 24 Αυγούστου

Θέατρο Αντιγόνη Βαλάκου (Καβάλα)

Το νέο κείμενο της ποιήτριας Γλυκερίας Μπασδέκη παρουσιάζεται 22, 23 & 24 Αυγούστου στο Θέατρο Αντιγόνη Βαλάκου της Καβάλας σε σκηνοθεσία Θοδωρή Γκόνη.

Μια γυναίκα, μια άλλη γυναίκα κι ένα (ίσως) κομμωτήριο. Η μία γυναίκα μιλάει στον απόντα Γιώργο Χειμωνά. Η άλλη γυναίκα (ίσως) χτενίζει κι ακούει. Η μοναξιά, οι άνθρωποι που αποφεύγουν, το ρεύμα που πέφτει ξαφνικά και στέλνει ακαριαίο σκοτάδι.

Ένας προσχηματικός μονόλογος με παραλήπτη αυτόν που όλοι μας φοβόμαστε: τον εχθρό του ποιητή. Ένας μονόλογος για την ένδοξη εκείνη στιγμή που η λύπη θα χυθεί και θα πάρει παραμάσχαλα σώματα, μυαλά, την επαρχία Καβάλας ολόκληρη.

Κείμενο: Γλυκερία Μπασδέκη

Σκηνοθεσία: Θοδωρής Γκόνης

Σκηνικά - Κοστούμια: Ελένη Στρούλια

Φωτισμοί: Τάσος Παλαιορούτας

Φωτογραφίες: Μαρία Καλογιώργη

Παίζουν: Eλένη Ουζουνίδου, Μυρτώ Γκόνη