Καταχειροκροτήθηκαν από τους 5500 θεατές οι «Πέρσες» του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος.

Το αντιπολεμικό έργο του Αισχύλου σε σκηνοθεσία Νικαίτης Κοντούρη,  που ξεκίνησε από τη Θεσσαλονίκη 16 Ιουλίου και βρίσκεται ήδη σε περιοδεία σε όλη την Ελλάδα, παρουσιάστηκε τον Δεκαπενταύγουστο στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου.

Ο Άκης Σακελλαρίου επέστρεψε στο αρχαίο δράμα από το οποίο είχε ξεκινήσει (Βάκχες, 1986) και ενσάρκωσε την Άτοσσα, το ρόλο-άξονα της παράστασης. 

Το βάθος της φωνής του Γιάννη Φέρτη και η άψογη εκφορά του λόγου από τον ηθοποιό τον έκαναν να υποδυθεί επάξια το Φάντασμα του Δαρείου, ενώ ο Λάζαρος Γεωργακόπουλος ως Αγγελιαφόρος και ο Γιώργος Κολοβός στο ρόλο του Ξέρξη άφησαν θετικές εντυπώσεις.

Τα κοστούμια δια χειρός Γιάννη Μετζικώφ με αυτό της Άτοσσας να ξεχωρίζει. 

Η Νικαίτη Κοντούρη, μετά τις Τρωάδες, σκηνοθέτησε μια άρτια παράσταση, σε μετάφραση του Πάνου Μουλλά, κορυφαία στιγμή της οποίας ήταν η εντυπωσιακή εμφάνιση του φαντάσματος του Δαρείου. Η ύπαρξη της μάσκας στα βαμμένα πρόσωπα των ηθοποιών υπογράμμιζε την αποστασιοποίηση παραπέμποντας και σε τούτο το σημείο στο Θέατρο Νο, χωρίς ωστόσο να εμποδίζει τους ηθοποιούς να ζωντανέψουν τα πρόσωπα. Τα λιτά αλλά ευρηματικά σκηνικά του Γιώργου Πάτσα επέτρεψαν στους ηθοποιούς και στον Χορό να εκφράσουν τη δραματικότητα της ατμόσφαιρας. Εξαιρετικά δεμένη με την παράσταση ήταν η μουσική της Σοφίας Καμαγιάννη και η παρουσία στη σκηνή του τσελίστα Θοδ. Παπαδημητρίου.