current views are: 1

22 Αυγούστου 2014
Δημοσίευση10:08

Η Ευτυχία Παπαγιαννοπούλου ταξιδεύει

Η Νένα Μεντή με μια συγκλονιστική ερμηνεία, σε μια παράσταση που άφησε ανεξίτηλο το στίγμα της και επηρέασε βαθιά τα θεατρικά δεδομένα, ταξιδεύει για να συναντήσει τους παλιούς και νέους της φίλους.

Δημοσίευση 10:08’
αρθρο-newpost

Η Νένα Μεντή με μια συγκλονιστική ερμηνεία, σε μια παράσταση που άφησε ανεξίτηλο το στίγμα της και επηρέασε βαθιά τα θεατρικά δεδομένα, ταξιδεύει για να συναντήσει τους παλιούς και νέους της φίλους.

ΜΙΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ – ΣΤΑΘΜΟΣ ΜΕ ΤΗ ΝΕΝΑ ΜΕΝΤΗ

5ος χρόνος

Κυριακή 31 Αυγούστου – Παπάγου, Κηποθέατρο Παπάγου

Τρίτη 2 Σεπτεμβρίου – Μαρούσι, Αμαλιείο

Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου –Γαλάτσι, Άλσος Βεΐκου

Τετ. 17, Πέμπ 18, Παρ. 19 Σεπτεμβρίου – Χανιά, Πολυχώρος Mega Place

Σαβ. 20, Κυρ. 21, Δευτ. 22 Σεπτεμβρίου – Ηράκλειο, Κινημ/τρο Αστόρια

Παρ. 26, Σαβ. 27, Κυρ. 28 Σεπτεμβρίου – Πάτρα, Θέατρο Πάνθεον

Η Νένα Μεντή με μια συγκλονιστική ερμηνεία, σε μια παράσταση που άφησε ανεξίτηλο το στίγμα της και επηρέασε βαθιά τα θεατρικά δεδομένα, ταξιδεύει για να συναντήσει τους παλιούς και νέους της φίλους και να ξαναζωντανέψει μαζί τους την συγκινητική ιστορία της μεγάλης «στιχουργού και ποιήτριας» του Eλληνικού τραγουδιού.

Μια ιστορία με μοναδικά τραγούδια, που γράφτηκαν με ψυχή, από μια γυναίκα που έζησε με πάθος τη ζωή, μια ιστορία που συνδέεται με τις μεγάλες και ιστορικές στιγμές της πολιτικής και κοινωνικής εξέλιξης στην Ελλάδα. Όλοι έχουμε τραγουδήσει τα τραγούδια όπως Είμαι αητός χωρίς φτερά, Όνειρο απατηλό, Η φαντασία, Ηλιοβασιλέματα, Όλα είναι ένα ψέμα, Πήρα απ΄ τη νιότη χρώματα, Πετραδάκι πετραδάκι Μαλάμω, Τι έχει και κλαίει το παιδί, Περασμένες μου αγάπες, αλλά δεν ξέραμε οι περισσότεροι ότι ήταν δικά της, δεν ξέραμε μέχρι τώρα την ιστορία που έκρυβαν αυτά τα τραγούδια. Δεν ξέραμε ότι κουβέντες που πέρασαν από το στόμα μας, από γενιά σε γενιά, ήταν δικές της. Λαϊκή ποίηση αυθεντική. Απόσταγμα ζωής και σκέψης. Δεν ξέραμε τη δύναμη, τον πόνο, αλλά και την όρεξη για ζωή που είχε μέσα της η μεγάλη Ευτυχία Παπαγιαννοπούλου.

Η Ευτυχία, σαν ένας άλλος Ζορμπάς, μυρίζει Ελλάδα και μας οδηγεί γραμμή στις ρίζες, σε ότι αυθεντικό έμεινε από αυτό που λέμε γνήσια ελληνική ψυχή και λεβεντιά.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Κείμενο – Σκηνοθεσία: Πέτρος Ζούλιας

Σκηνικά κοστούμια: Αναστασία Αρσένη

Φωτισμοί: Ανδρέας Μπέλης

Επιλογή τραγουδιών: Ελεάνα Βραχάλη

Μουσική επένδυση: Γιάννης Χριστοδουλόπουλος

Φωτογραφίες: Γιώργος Καβαλλιεράκης

ΓΕΝΙΚΗ ΕΙΣΟΔΟΣ: 15 ευρώ/ Φοιτητικό, Ανέργων, ΑΜΕΑ: 13 ευρώ

Προπώληση: Viva.gr 11876, Παπασωτηρίου, Seven spots, Ιανός

Πληροφορίες: 6978-188756

ΠΑΡΑΓΩΓΗ : CULTURE FACTORY  Α.Ε