«Η οδύνη των ανέργων και το δικαίωμα στην τεμπελιά» στο ΚΘΒΕ

Αποτέλεσε την παραγωγή του ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας, που παρουσιάστηκε με απόλυτη επιτυχία –έγινε sold out μέσα σε μόλις λίγες ημέρες- τον Ιούνιο στην Πειραιώς 260, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών.

«Η οδύνη των ανέργων και το δικαίωμα στην τεμπελιά» θα μεταφερθεί από 19 έως 28 Σεπτεμβρίου στο Θέατρο Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος. Τη σκηνοθεσία της υπογράφει ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Δημοτικού Θεάτρου, Θοδωρής Γκόνης.

Με την Ελένη Στρούλια, συνέθεσαν το κείμενο της παράστασης, βασιζόμενοι στο έργο του Πωλ Λαφάργκ και του Νίκου Παναγιωτόπουλου. Στην παράσταση πρωταγωνιστούν οι: Ίρις Νικολάου, Κλέα Σαμαντά, Παύλος Σταυρόπουλος και Μιχάλης Φωτόπουλος, ο οποίος αντικαθιστά τον Δημήτρη Δάγκαλη. Τα σκηνικά έχει επιμεληθεί η Ελένη Στρούλια, ενώ τους φωτισμούς ο Τάσος Παλαιορούτας.

Να σημειωθεί πως σύμφωνα με tospirto.net, ο Θοδωρής Γκόνης θα επαναλάβει, επίσης, με τη νέα σεζόν την περσινή επιτυχία «Οδός Πολυδούρη», τον μονόλογο της Ρούλας Γεωργακοπούλου, με την Ιωάννα Παππά στο Θέατρο Βασιλάκου.