Το έργο του Φεδερίκο Γκαρθία Λόρκα ανεβαίνει ξανά από 15 έως 17 Σεπτεμβρίου.

Η νέα σκηνοθετική δουλειά της Λένας Κιτσοπούλου για τη φετινή διοργάνωση του Φεστιβάλ Αθηνών στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία. Κατάφερε να γίνει sold out και για τις δύο ημέρες παρουσίασής της, σχεδόν αμέσως μετά την έναρξη προπώλησης των εισιτηρίων της. Δεν προκαλεί, λοιπόν, εντύπωση το γεγονός πως ο «Ματωμένος Γάμος» της αιρετικής σκηνοθέτιδας συμπεριλαμβάνεται στις παραγωγές του φεστιβάλ που θα επαναληφθούν.

Το έργο του Φεδερίκο Γκαρθία Λόρκα θα ανέβει ξανά στην Πειραιώς 260 από 15 έως 17 Σεπτεμβρίου. Το εμβληματικό κείμενο του Ισπανού συγγραφέα εξιστορεί το ματαιωμένο εφηβικό έρωτα ανάμεσα στο Λεονάρδο και τη Νύφη, σαρκάζοντας τα ταμπού, την υποκρισία και τη θέση της γυναίκας στην ισπανική κοινωνία. Τον πρωταγωνιστικό ρόλο της μάνας κρατά ο Νίκος Καραθάνος. Στο πλευρό του οι:  Έμιλυ Κολιανδρή, Ιωάννα Μαυρέα, Μαρία Καλλιμάνη, Βίκυ Βολιώτη, Γιάννης Κότσιφας, Χρήστος Σαπουτζής, Σταύρος Γιαννουλάδης και Αινείας Τσαμάτης. Τα σκηνικά και τα κοστούμια της παράστασης έχει επιμεληθεί η Έλλη Παπαγεωργακοπούλου, ενώ τους φωτισμούς ο Νίκος Βλασόπουλος. Τη μουσική έχει συνθέσει ο Νίκος Κυπουργός. Η μετάφραση του έργου ανήκει στο Νίκο Γκάτσο.

Να σημειωθεί πως μετά την επανάληψή του στο Φεστιβάλ Αθηνών, ο «Ματωμένος Γάμος» θα παρουσιαστεί τον Ιανουάριο του 2015 στο θέατρο Saint-Gervais της Γενεύης, ύστερα από πρόσκληση του καλλιτεχνικού διευθυντή Φιλίπ Μακασντάρ.

Info: 15-17 Σεπτεμβρίου στις 21:00.

Πειραιώς 260 – Κτίριο Η:  Πειραιώς 260, Ταύρος, Αθήνα, 210-9282900.

Τιμές εισιτηρίων: Κανονικό 20€, Φοιτητικό 10€, Μειωμένο 15€, Ανέργων - ΑμεΑ 5€.

Έναρξη προπώλησης 25 Αυγούστου.