current views are: 1

28 Αυγούστου 2014
Δημοσίευση08:52

Το ασχημόπαπο στο Θέατρο Αριστοτέλειον

Το Θέατρο Αριστοτέλειον παρουσιάζει το Ασχημόπαπο, μια παράσταση για μικρά και πολύ μικρά παιδιά βασισμένη στο παραμύθι του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Αδάμη.

Δημοσίευση 08:52’
αρθρο-newpost

Το Θέατρο Αριστοτέλειον παρουσιάζει το Ασχημόπαπο, μια παράσταση για μικρά και πολύ μικρά παιδιά βασισμένη στο παραμύθι του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Αδάμη.

Το Θέατρο Αριστοτέλειον παρουσιάζει το Ασχημόπαπο, μια παράσταση για μικρά και πολύ μικρά παιδιά βασισμένη στο παραμύθι του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Αδάμη.

Η παράσταση είναι ένα ζωντανό χαρούμενο παιχνίδι. Οι ηθοποιοί ξετυλίγουν μπροστά στα παιδιά, και κάποιες φορές με τη βοήθειά τους, το μαγικό κουβάρι του παραμυθιού παίζοντας με ένα αστείο και τρυφερό  τρόπο σύγχρονης θεατρικής απόδοσης. Μια παράσταση με απλά μέσα και με ύφος κατανοητό ακόμη και στις πολύ μικρές ηλικίες.

«Το ασχημόπαπο» είναι το παραμύθι που μιλάει για τη σημασία του να είναι κανείς διαφορετικός και αποδεκτός από τους άλλους. Για την αγάπη στον διπλανό, για την ανάγκη της περιπέτειας και της αναζήτησης.

Με γρήγορους ρυθμούς, χιούμορ, υπέροχα σκηνικά και κοστούμια αλλά και τις πασίγνωστες μουσικές του Αμαντέους Μότσαρτ , θα μαγέψουμε τα μικρά παιδιά. Η παράσταση θα τελειώνει με ένα θεατρικό παιχνίδι μικρής διάρκειας ,με αφορμή εικόνες από την παράσταση, ώστε τα παιδιά να αντιληφθούν και μέσα από τη δική τους συμμετοχή τα μηνύματα του έργου.

Συντελεστές:
Κείμενο: Δόμνα Ζαφειροπούλου-Δημήτρης Αδάμης
Σκηνοθεσία: Δημήτρης Αδάμης
Σκηνικά- κοστούμια: μαγικές σβούρες
Κίνηση: Σταύρος Αποστολάτος
Μουσική τραγουδιού φινάλε: Κεραμάρης Κανάρης 
Φωτισμοί: Τρύφωνας Κεχαγιάς
Βοηθός σκηνοθέτη: Αναστασία Μπάρκα

Παίζουν οι ηθοποιοί: Άρης Βέβης, Αλεξάνδρα Κασιούμη, Δανάη Κλάδη, Μαριάννα Τάντου

Info

Τοποθεσία: Θέατρο Αριστοτέλειον, Εθνικής Αμύνης, Θεσσαλονίκη

Ημερομηνία: Έναρξη: 21 Σεπτεμβρίου 2014 
Παραστάσεις: Κάθε Κυριακή  στις 3:00 το μεσημέρι
Καθημερινά: Για τα σχολεία οργανωμένες παραστάσεις

Πληροφορίες: Τηλ.: 2310 262051
 


σχετικα αρθρα