Η Τζένη Δριβάλα, η γνωστή υψίφωνος αλλά και ερμηνεύτρια ρόλων του κλασσικού θεάτρου, μετά από αλλεπάλληλες σκηνοθεσίες στον χώρο της όπερας, σκηνοθετεί για πρώτη φορά θεατρική παράσταση, το τελευταίο έργο του Τσέχωφ , τον «Βυσσινόκηπο», ο οποίος μάλιστα παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 1904 - που είναι και το έτος του θανάτου του συγγραφέα- δηλαδή ακριβώς πριν από 110 χρόνια.

Η Τζένη Δριβάλα δηλώνει ιδιαίτερη αδυναμία στον Άντον Τσέχωφ, ήδη από τα χρόνια που φοιτούσε στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου. Μάλιστα, ο τότε καθηγητής της στην Δραματολογία, αείμνηστος Αλέξης Διαμαντόπουλος, διαβάζοντας μια εργασία- ανάλυσή της για τον Τσέχωφ, παρατήρησε ότι «ίσως θα έπρεπε να ασχοληθεί με την δραματολογία πιo σοβαρά».

Η ιδέα αυτής της παραγωγής προέκυψε από την ύπαρξη ενός ιδιαίτερου Χώρου Τέχνης στο Μαρούσι, το Ιδιόμελο. Το Ιδιόμελο στεγάζεται σε νεοκλασσική οικία, άριστα διατηρημένη και ανακαινισμένη, της οποίας οι χώροι , -εσωτερικοί και εξωτερικοί- θα λειτουργήσουν σαν «φυσικό σκηνικό» για τις 4 πράξεις του «Βυσσινόκηπου».

«Η ιδέα που συζήτησα με τους ιδιοκτήτες του χώρου είναι, να νιώσει ο θεατής σαν να παρίσταται σε ένα κινηματογραφικό πλατώ, όπου γυρίζεται ταινία το θεατρικό έργο.»

Η διανομή των ρόλων έγινε με «κινηματογραφικα» κριτήρια.

Με επικεφαλής την Τζένη Δριβάλα στον ρόλο της «Λιουμπόβ Αντρέγεβνα», στους άλλους ρόλους εμφανίζονται οι: 

Μαρία Κοντογούρη-Άννια, Ερμίνα Γεράρδη-Βάρια, Ελένη Μονιώδη-Ντουνιάσσα, Γιάννης Μπόγρης-Λοπάχιν, Ανδρέας Παπαγιαννάκης-Τροφίμωφ, Βασίλης Ασημάκης-Γκάγεφ, Αλέξανδρος Γάβαρης-Γιάσσα και  ο  Γαβριήλ Αντωνέλλος στον ρόλο του Φίρς.

Πληροφορίες

Χώρος τέχνης Ιδιόμελο, Ελευθερίου Βενιζέλου 17, Μαρούσι, Αθήνα

Ημερομηνία: 26 Σεπτεμβρίου 2014 εως 20 Οκτωβρίου 2014

Παρασκευή έως Κυριακή

Πληροφορίες: FB: facebook.com/Idiomelo