Στην έκθεση «Ο Χορός των Σκιών» της Νεοϋορκέζας εικαστικού Carol Wax, καλεί για να ξεναγήσει το κοινό, η εικαστικός Παρασκευή Παπαδημητρίου, στις 16 και 17 Απριλίου, στο Μουσείο Ηρακλειδών.

Η έκθεση περιλαμβάνει 100 δημιουργίες επί χάρτου της σύγχρονης Νεοϋορκέζας εικαστικού. Τα περισσότερα έργα που εκτίθενται είναι αυτά που δημιουργήθηκαν με την τεχνική χαλκογραφίας γνωστή ως metzotinto, η οποία θεωρείται πως δίνει την ισχυρότερη αναπαράσταση μιας «επιφάνειας».

Οι παλιές ραπτομηχανές, οι γραφομηχανές, οι ηλεκτρικοί ανεμιστήρες, τα παιχνίδια, τα όργανα, οι κάμερες, οι προβολείς, τα υφαντουργικά προϊόντα και τα άλλα στοιχεία, που συλλέγει η καλλιτέχνης, αποτελούν την πηγή έμπνευσής της.

«Όποτε τυχαίνει να βρω τέτοια υλικά, αναρωτιέμαι πώς δημιουργήθηκαν και πόσος κόπος χρειάστηκε για να γίνουν. Πόσα προσχέδια, πόσες συναντήσεις, πόσα πρωτότυπα, πόσα υπηρεσιακά σημειώματα πόσες ώρες, πόσο πλαστικό και πόση ενέργεια χρειάστηκε για την κατασκευή τους; Ποιός αγόρασε αυτά τα είδη, πώς τα χρησιμοποίησε κι αν ένοιαξε κανέναν το ότι τα ξεφορτώθηκε;» έχει δηλώσει η εικαστικός Carol Wax.

Η επιμελήτρια της έκθεσης Παρασκευή Παπαδημητρίου είναι ζωγράφος και χαράκτρια. Έχει μαθητεύσει κοντά στη γλύπτρια Ελισσάβετ Βάλβη και έχει φοιτήσει στη σχολή καλών τεχνών της Ρώμης. Τα έργα της έχουν εκτεθεί μεταξύ άλλων στην Αθήνα, στη Βοστόνη και στη Νέα Υόρκη.

Το εισιτήριο των ξεναγήσεων είναι 4€ το μειωμένο και 6€ το κανονικό, ενώ η είσοδος για τα παιδιά έως 12 ετών είναι δωρεάν.

Τοποθεσία

Μουσείο Ηρακλειδών, Ηρακλειδών 16, Θησείο

Ημερομηνία

έως 19 Ιουνίου 2011. Ωράριο λειτουργίας:  Δευτέρα: κλειστά, Τρίτη-Σάββατο: 13:00-21:00,Κυριακή: 11:00-19:00

Πληροφορίες

Τηλ.:  210 34 61 981