current views are: 1

3 Σεπτεμβρίου 2014
Δημοσίευση19:07

Ο Βασίλης Κουκαλάνι στο Φεστιβάλ του Τορόντο

Μετά τη συνεργασία του με τον Θόδωρο Αγγελόπουλο στην τελευταία ταινία της ζωής του, την «Άλλη θάλασσα», ο γνωστός για τη θεατρική του δράση Βασίλης Κουκαλάνι πραγματοποίησε μία ακόμη συνεργασία στη μεγάλη οθόνη. 

Δημοσίευση 19:07’
αρθρο-newpost

Μετά τη συνεργασία του με τον Θόδωρο Αγγελόπουλο στην τελευταία ταινία της ζωής του, την «Άλλη θάλασσα», ο γνωστός για τη θεατρική του δράση Βασίλης Κουκαλάνι πραγματοποίησε μία ακόμη συνεργασία στη μεγάλη οθόνη. 

Μετά τη συνεργασία του με τον Θόδωρο Αγγελόπουλο στην τελευταία ταινία της ζωής του, την «Άλλη θάλασσα», ο γνωστός για τη θεατρική του δράση Βασίλης Κουκαλάνι πραγματοποίησε μία ακόμη συνεργασία στη μεγάλη οθόνη.

Ο γεννημένος στην Κολωνία της Γερμανίας από πατέρα Ιρανό και μητέρα Ελληνίδα, ηθοποιός-σκηνοθέτης πρωταγωνιστεί στην ταινία «Red Rose» («Κόκκινο τριαντάφυλλο»), που θα ταξιδέψει στο 39ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Τορόντο (4 -14 Σεπτεμβρίου), με την παγκόσμια πρεμιέρα της να τοποθετείται 7 Σεπτεμβρίου.

Πρόκειται για ένα περσέφωνο φιλμ, γαλλο-ελληνικής παραγωγής, σε σκηνοθεσία Σεπιντέ Φαρσί, που γυρίστηκε στην Αθήνα την άνοιξη του 2013. Η υπόθεσή του διαδραματίζεται τις ημέρες του «πράσινου κινήματος» και του ξεσηκωμού κατά της εκλογικής νοθείας στο Ιράν τον Ιούνιο του 2009 και αφορά την ερωτική ιστορία του μεσήλικα Αλί, που αντιπροσωπεύει την επαναστατική γενιά του 1979, τον οποίο υποδύεται ο Κουκαλάνι και της νεαρής φοιτήτριας και ακτιβίστριας κατά του θεοκρατικού καθεστώτος Σαρά, την οποία ενσαρκώνει η Ιρανή ηθοποιός Μινά Καβανί που ζει και εργάζεται στο Παρίσι. Το «Red Rose» έχει βρει ήδη διανομή στη Γαλλία, όπου και θα προβληθεί στις κινηματογραφικές αίθουσες της χώρας μέσα στον Ιανουάριο του 2015.

Όπως αναφέρει tospirto.net, ο Βασίλης Κουκαλάνι συνσκηνοθετεί με τη Λίλλυ Μελεμέ την παιδική παράσταση «Τζέλα, Λέλα, Κόρνας και ο Κλεομένης», που θα επαναληφθεί από 12 Οκτωβρίου από την ομάδα νεανικού θεάτρου «Συντεχνία του Γέλιου» στο θέατρο Πορεία. Νωρίτερα, στις 20 Σεπτεμβρίου, θα ταξιδέψει με τη «Συντεχνία του Γέλιου» στο Βερολίνο για να ανεβάσουν την παράσταση του Πορεία, «Μια Γιορτή στου Νουριάν», έργο του Βόλκερ Λούντβιγκ, στο Θέατρο Grips, στο πλαίσιο του εορτασμού των 40 χρόνων του.


σχετικα αρθρα