current views are: 1

4 Σεπτεμβρίου 2014
Δημοσίευση10:00

«Αρμένικη βίζιτα» θα κάνει ο Φοίβος Δεληβοριάς

Με μελωδίες θα πλημμυρίσει ξανά ο Κήπος του Μεγάρου Μουσικής, μετά την αυγουστιάτικη ανάπαυλα, μέσα από έξι συναυλίες.

Δημοσίευση 10:00’
αρθρο-newpost

Με μελωδίες θα πλημμυρίσει ξανά ο Κήπος του Μεγάρου Μουσικής, μετά την αυγουστιάτικη ανάπαυλα, μέσα από έξι συναυλίες.

Με μελωδίες θα πλημμυρίσει ξανά ο Κήπος του Μεγάρου Μουσικής, μετά την αυγουστιάτικη ανάπαυλα, μέσα από έξι συναυλίες.

Την επανεκκίνηση των υπαίθριων συναυλιών του Κήπου θα σημάνει ο Φοίβος Δεληβοριάς αύριο Παρασκευή στις 5 Σεπτεμβρίου στις 21.00. Ο δημοφιλής ερμηνευτής και το συγκρότημά του θα δώσουν μια συναυλία στον αντίποδα της λογικής «Ακούω-χειροκροτάω-δυο ανκόρ-τελειώσαμε». Μια μουσική «Αρμένικη βίζιτα», κατά τη διάρκεια της οποίας ο τραγουδοποιός θα πει κομμάτια από την προσωπική του δικογραφία, αλλά και κομμάτια αγαπημένων του δημιουργών.

Κι ενώ επί σκηνής η ασύμφωνη ορχήστρα του (Σωτήρης Ντούβας τύμπανα, Κωστής Χριστοδούλου πλήκτρα, Κώστας Παντέλης κιθάρες και Σταμάτης Σταματάκης μπάσο) θα δίνει νέο ήχο σε αγαπημένα τραγούδια μέσα από τις εξαιρετικές τους διασκευές, ο Δεληβοριάς δηλώνει αποφασισμένος να μην κατέβει απ’ τη σκηνή αν «δεν ξαναγεννηθεί ό,τι παλιό, αν δεν παρουσιαστεί ό,τι καινούργιο, αν δεν γεμίσει με φωνές ό,τι ερημώθηκε και αν δεν σταλεί μια «υβρεοπομπή» στους παραλήπτες που την αξίζουν!».

«Τραγουδαφήγηση», αυτοσαρκασμός και πειραματική διάθεση χαρακτηρίζουν τις συναυλίες και τις μουσικοθεατρικές παραστάσεις που δίνει από το 1990 ο Φοίβος Δεληβοριάς σε μουσικές σκηνές, θέατρα και αίθρια πανεπιστημίων. Το 1989 έβγαλε στον Σείριο του Μάνου Χατζιδάκι τον πρώτο του προσωπικό δίσκο, την «Παρέλαση». Ακολούθησαν πέντε συλλογές τραγουδιών, με πιο πρόσφατο τον «Αόρατο άνθρωπο», ενώ έχει γράψει μουσική για το θέατρο και τον κινηματογράφο.

Το πρόγραμμα των συναυλιών του Κήπου
Τη σκυτάλη στο πρόγραμμα των υπαίθριων συναυλιών στον Κήπο του Μεγάρου θα πάρει στις 10 Σεπτεμβρίου, η Athena (καλλιτεχνικό όνομα της Αθηνάς Ανδρεάδη). Πέντε χρόνια μετά την πρώτη της sold-out εμφάνιση στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, η Ελληνοαγγλίδα τραγουδοποιός και ερμηνεύτρια θα κάνει μια μουσική εξιστόρηση, γεμάτη συναίσθημα, με στοιχεία φολκ – ροκ, ποπ, τζαζ, κλασικής μουσικής, αλλά και έντονα γνωρίσματα, προερχόμενα από τις ελληνικές καταβολές της.

Με τον τίτλο «Let’s swing again», ο Δώρος Δημοσθένους προδιαθέτει το κοινό για το ρεπερτόριο που θα ερμηνεύσει στις 16 Σεπτεμβρίου, ενώ η Marietta Fafouti and Band, ονομάζοντας τη συναυλία της «shine», θα «λάμψει» στη σκηνή στις 18 Σεπτεμβρίου, παρουσιάζοντας τα τραγούδια του 3ου άλμπουμ της, το οποίο δεν έχει κυκλοφορήσει ακόμα, αλλά και παλαιότερες επιτυχίες της. Στις 20 Σεπτεμβρίου, θα ακολουθήσει η Ελεωνόρα Ζουγανέλη, δίνοντας στην βραδιά τον τίτλο «Η δύναμή σου, δύναμή μου».

Τέλος, στις 27 Σεπτεμβρίου, την αυλαία θα κλείσει ο τραγουδοποιός και ερμηνευτής Μίλτος Πασχαλίδης, που θα εξομολογηθεί «ποιοι… του λείπουν πιο πολύ», στήνοντας μαζί τους ένα γλέντι, σαν να είναι όλοι τους παρόντες: «ο Μητροπάνος να τραγουδάει ξανά Τόκα και Αλκαίο και ο Ξυδούς, στο βάθος, δεύτερη φωνή».