Από τη μουσική στο θέατρο θα βρεθεί αυτό τον χειμώνα ο Γιάννης Χαρούλης. Ο τραγουδοποιός θα αναλάβει να «ντύσει» με τις μελωδίες του την πιο γνωστή τραγωδία της κρητικής λογοτεχνίας συνθέτοντας τη μουσική για την «Ερωφίλη» του Γεώργιου Χορτάτση, σε μία σύγχρονη, σχεδόν new age προσέγγιση.

Τη σκηνοθεσία της παράστασης, η οποία αποτελεί μία από τις νέες παραγωγές του θεάτρου «Σημείο» για τη νέα σεζόν και απευθύνεται κυρίως σε εφηβικό κοινό, υπογράφει ο Δημήτρης Αδάμης. Με σύγχρονο αφηγηματικό τρόπο, που διατηρεί την κρητική διάλεκτο και τη μοναδικότητα της γλώσσας του θεατρικού συγγραφέα, η παράσταση θα «αναβιώσει» την αγάπη της Ερωφίλης για τον Πανάρετο.

Όπως σημειώνει ο σκηνοθέτης, θα είναι βασισμένη στον πρόλογο που κάνει ο Χάρος στο έργο και θα αγγίζει τη μεταφυσική σχέση του έρωτα με το θάνατο και την ανάγκη του ανθρώπου να έρχεται σε επαφή με το φόβο και το δέος του γι’ αυτόν.

Παίζουν: Έλενα Αρβανίτη, Βάσω Μορφιαδάκη, Πέτρος Ιωάννου και Σταύρος Γιαννακόπουλος. Τα σκηνικά και τα κοστούμια θα επιμεληθεί η Μαγδαληνή Αυγερινού. Η πρεμιέρα της «Ερωφίλης» προγραμματίζεται για αρχές Νοεμβρίου.