Μέχρι τις 8 Μαΐου, παρατείνονται οι παραστάσεις του έργου «Ο Έλεγχος του Διεθνούς Ταμείου» του Γ.Η. Ησαΐα, σε σκηνοθεσία Κωστή Καπελώνη και Δημήτρη Δεγαΐτη, στο Θέατρο Τέχνης (Φρυνίχου 14 Πλάκα).

Η παράσταση σατιρίζει τον ευρωπαϊκό έλεγχο επί της ελληνικής οικονομίας και τους ξένους δανειστές.

Μετά την ταπεινωτική ήττα του 1897 και τη χρεοκοπία της Ελλάδας, ο μεγαλοδανειστής του κυρ-Αποστόλη Σακάτη φέρνει από το εξωτερικό τους ελεγκτές του Διεθνούς Ταμείου, για να ελέγξουν τα οικονομικά του και να εκπονήσουν μελέτες σχετικά ώστε να δανείσουν τον καταχρεωμένο νοικοκύρη και να μπορέσει να αποπληρώσει τα δάνειά του. Όλα αυτά συμβαίνουν στην πικρή κωμωδία μετ' ασμάτων του 1900, σε μια παράσταση που αντλεί τα υλικά της από τα λαϊκά θεάματα των μπουλουκιών και την πρώιμη Αθηναϊκή Επιθεώρηση.

Η δραματουργική επεξεργασία είναι του Λέανδρου Πολενάκη. Παίζουν, χορεύουν και τραγουδούν οι ηθοποιοί του Θεάτρου Τέχνης: Κώστας Βελέντζας, Δημήτρης Δεγαΐτης, Βασίλης Λέμπερος, Αναστασία Γεωργοπούλου, Αλέξανδρος Πέρρος, Βένια Σταματιάδη, Νικος-Ορέστης Χανιωτάκης, Αμαλία Καβάλη, Γεράσιμος Σκαφίδας, Μαρία Τζάνη, Γιάννης Μίνως.

Η τιμή του εισιτηρίου είναι 15 ευρώ το κανονικό και 10 το φοιτητικό.