Εδώ ο έρωτας είναι μεταδοτικός...

Τελευταίες Παραστάσεις έως την Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου

Τι ρόλο παίζει ο έρωτας όταν η μάχη των δύο φύλων βγαίνει εκτός ορίων; Θα συνυπάρξουν άραγε ή θα αλληλοεξοντωθούν; Και μήπως είναι θέατρο όλα αυτά;  

Μετά από τρεις μήνες μιας επιτυχημένης καλοκαιρινής σεζόν, ολοκληρώνονται οι παραστάσεις του έργου ''Το Ημέρωμα της Στρίγγλας'' του Ουίλιαμ Σαίξπηρ, που φιλοξενήθηκε κυριολεκτικά κάτω από τ’αστέρια, στο Αίθριο του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός κόσμος» από την εταιρία παραγωγής TEATRO.

Αυτή η παράξενη Στρίγγλα, Κατερίνα Λέχου, δεν ημερεύει μόνο αλλά θα λέει κι ένα τραγούδι ακολουθώντας τις μελωδίες του Θάνου Μικρούτσικου, που θα συνθέσει τη μουσική και τα τραγούδια όλου του θιάσου, σε στίχους του Οδυσσέα Ιωάννου. Η Κατερίνα στήνει ένα ακραίο ερωτικό παιχνίδι στον Πετρούκιο, Τάσο Ιορδανίδη, με τα φίλτρα και  τη σκηνοθετική ματιά της Φωτεινής Μπαξεβάνη.

Αυτή την εμπνευσμένη και απρόβλεπτη «στρίγγλα», που φτάνει στα όρια του «δαιμονισμού» και τρομοκρατεί μια ολόκληρη πόλη της Ιταλίας, επιχειρεί να εξημερώσει ένας «ατρόμητος» άντρας, ως σύγχρονος κυνηγός μαγισσών, ενώ οι Σοφία Φαραζή, Αντίνοος Αλμπάνης, Άγγελος Μπούρας, Παναγιώτης Παναγόπουλος Ευθύμης Ζησάκης, Δημήτρης Διακοσάββας, Τερέζα Γριμάνη και Θοδωρής Κατσαφάδος μπλέκονται κι εκείνοι στις δολοπλοκίες, τα μπερδέματα και τις ερωτικές πολιορκίες που στήνει σε αυτό το έξυπνο κωμικό παιχνίδι ο ερωτευμένος Σαίξπηρ.

Μία απρόβλεπτη θεατρική περιπέτεια που χαρακτηρίζεται από μια έντονη αισθητική ακραίων αντιθέσεων και αστείων υπερβολών της μαύρης κωμωδίας. Η αιώνια μάχη ανδρών και γυναικών, οι παρεξηγήσεις και μηχανορραφίες φτάνουν τη γνωστή ρομαντική κωμωδία του Σαίξπηρ ν΄αγγίζει τα όρια της φάρσας αλλά και της παρωδίας των ταινιών τρόμου.

Ταυτότητα της παράστασης

Μετάφραση: Ερρίκος Μπελιές

Σκηνοθεσία: Φωτεινή Μπαξεβάνη

Μουσική: Θάνος Μικρούτσικος

Στίχοι τραγουδιών: Οδυσσέας Ιωάννου

Φωτισμοί: Αλέκος Αναστασίου

Σκηνικά: Σταύρος Λίτινας

Κοστούμια: Πάνος Αλμπάνης

Κινησιολογία: Σταύρος Λίτινας

Make up artist: Γιάννα Μαρματάκη

Βοηθοί Σκηνοθέτη: Έφη Λιάλιου, Δημήτρης Σιγανός

Βοηθοί Σκηνογράφου: Χάρης Θεοδωρίτσης, Αλίνα Αναστασιάδη

Βοηθός Ενδυματολόγου: Γιώτα Δενδρινού

Σκηνοθεσία trailer: Αλέξανδρος Ζαρμπής

Ερμηνεύουν: Κατερίνα Λέχου, Τάσος Ιορδανίδης, Σοφία Φαραζή, Αντίνοος Αλμπάνης, Άγγελος Μπούρας, Παναγιώτης Παναγόπουλος, Ευθύμης Ζησάκης, Δημήτρης Διακοσάββας, Τερέζα Γριμάνη.
Στον ρόλο του Μπατίστα ο Θοδωρής Κατσαφάδος.

Αίθριο του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»

Πειραιώς 254, Ταύρος