Ο Γιώργος Οικονόμου (Ιβάν και τα σκυλιά, Σέρλοκ Χολμς και ο Σκύλος των Μπάσκερβιλ, Η Αφροδίτη με τη γούνα) σκηνοθετεί την Ελίνα Ρίζου (Ελένη, Ο Κυκλισμός του Τετραγώνου, Οδυσσεβάχ, Κουρέλι) στο έργο Bitch Boxer της Charlotte Josephine που θα παρουσιαστεί στο Black Box του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης στις 17 Οκτωβρίου. Το έργο θα παιχθεί για 12 παραστάσεις. 

Λονδίνο 2012. Το μποξ γυναικών αποκτά για πρώτη φορά το δικό του Ολυμπιακό βάθρο. Στο Στράτφορντ, δέκα λεπτά με τα πόδια από τη γειτονιά της στο Ανατολικό Λονδίνο, η Chloe Jackson είναι πανέτοιμη. Ο πατέρας της την προπονεί σκληρά και μεθοδικά 10 χρόνια τώρα. Τα πλάνα για τον μεγάλο αγώνα είναι δουλεμένα σχολαστικά. Οι γροθιές είναι έτοιμες κι αυτές να ρίξουν την αντίπαλο στο καναβάτσο. Το τηλέφωνο χτυπά. Τρεις λέξεις κι όλος ο κόσμος της Chloe καταρρέει. Η Chloe όμως είναι μποξέρ, είναι αγωνίστρια κι έχει έναν ακόμα αγώνα πριν κοιτάξει το χρυσό στα μάτια… 

Με τη δύναμη, τον κίνδυνο, την ενέργεια και τις ανατροπές ενός μοναδικού και αμφίρροπου αγώνα πυγμαχίας, αλλά κυρίως ενός σκληρού αγώνα ζωής, το Bitch Boxer είναι γραμμένο με γνώση, χιούμορ, τόλμη και σπάνια ευαισθησία. 
Είναι ένα έργο που λάμπει στα σημεία, αλλά κερδίζει με νοκ άουτ.

Το Bitch Boxer κέρδισε το Holden Theatre Award στο Φεστιβάλ του Εδιμβούργου του 2013.

Η ταυτότητα της παράστασης
Μετάφραση Δάφνη Οικονόμου 
Σκηνοθεσία Γιώργος Οικονόμου 
Φωτισμοί Γιάννης Δρακουλαράκος
Μουσική επιμέλεια Γιώργος Οικονόμου 
Βοηθός Σκηνοθέτη Παναγιώτης Καφούσιας
Boxing Coach Γιάννης Αΐδινιώτης
Ερμηνεύει η Ελίνα Ρίζου

Πληροφορίες:
Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης 

Αίθουσα Black Box
Πειραιώς 206, Ταύρος

ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ 
Aπό 17 Οκτωβρίου 2014

ΗΜΕΡΕΣ & ΩΡΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ 
Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή στις 21:30