Η εκρηκτική ερμηνεία του Κέβιν Σπέισι στον ρόλο του θρυλικού Αμερικανού δικηγόρου Κλάρενς Ντάροου, έφερε ξανά στο προσκήνιο το έργο του Ντέιβιντ Ρίντελ.

Η περσινή επιτυχία του στο Old Vic του Λονδίνου που ήταν σαρωτική και η φήμη της ταξίδεψε ως την άλλη άκρη του Ατλαντικού, φαίνεται πως φρέσκαρε τη μνήμη του Σταμάτη Φασουλή που αποφάσισε να αναμετρηθεί με τον ρόλο – τον οποίο για πρώτη φορά στο θέατρο είχε ερμηνεύσει ο Χένρι Φόντα. Ο απαιτητικός μονόλογος όμως χρειαζόταν κι ένα έμπειρο βλέμμα κάτω από τη σκηνή, το οποίο ο Σταμάτης Φασουλής εμπιστεύτηκε στο Νίκο Χατζόπουλο – οι πιο πρόσφατες σκηνοθεσίες του οποίου ήταν σε συνεργασία με τον Ακύλλα Καραζήση στο «Όταν έκλαψε ο Νίτσε» και «Ερωτας και ραδιουργία».

Το έργο παρακολουθεί όπως διαβάζουμε στο spirto.net, την πορεία του Ντάροου ως ριζοσπάστη και αντισυμβατικού νομικού με κέντρο δραστηριοτήτων του το Σικάγο, μέσα από τις πιο σημαντικές υποθέσεις που ανέλαβε ως προστάτης των φτωχών και των καταπιεσμένων, κατά τη δεκαετία του 1920  στις Ηνωμένες Πολιτείες. 

«Ο δικηγόρος Ντάροου» θα ανοίξει τη σεζόν στο θέατρο Χορν και θα δώσει τη σκυτάλη στο «Θείο Βάνια».