current views are: 1

11 Σεπτεμβρίου 2014
Δημοσίευση19:05

«Βασιλιάς Ληρ» στον Ελληνικό Κόσμο

Μετά τη μεγάλη επιτυχία στο Θέατρο Τέχνης Κάρολος Κουν, ο εμβληματικός «Βασιλιάς Ληρ» με τον Δημήτρη Παπαγιάννη στον ομώνυμο ρόλο, επιστρέφει από 17 Οκτωβρίου και για περιορισμό αριθμό παραστάσεων.

Δημοσίευση 19:05’
αρθρο-newpost

Μετά τη μεγάλη επιτυχία στο Θέατρο Τέχνης Κάρολος Κουν, ο εμβληματικός «Βασιλιάς Ληρ» με τον Δημήτρη Παπαγιάννη στον ομώνυμο ρόλο, επιστρέφει από 17 Οκτωβρίου και για περιορισμό αριθμό παραστάσεων.

Μετά τη μεγάλη επιτυχία στο Θέατρο Τέχνης Κάρολος Κουν, ο εμβληματικός «Βασιλιάς Ληρ» με τον Δημήτρη Παπαγιάννη στον ομώνυμο ρόλο, επιστρέφει από 17 Οκτωβρίου και για περιορισμό αριθμό παραστάσεων, αυτή τη φορά στον «Ελληνικό Κόσμο» του Κέντρου Πολιτισμού του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού.

Πρεμιέρα 17 Οκτωβρίου 2014

17.10 – 10.11

Κέντρο Πολιτισμού του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού
«Ελληνικός Κόσμος»
Θέατρον

Το Κέντρο Πολιτισμού του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού και ο Καλλιτεχνικός Οργανισμός «ΑΣΤΥΘΕΑ» παρουσιάζουν την εμβληματική τραγωδία του Σαίξπηρ «Βασιλιάς Ληρ» στον «Ελληνικό Κόσμο».

Με επίκεντρο τον τραγικό ήρωα και περιβάλλον τις σκοτεινές δολοπλοκίες που εξυφαίνονται χάριν της εξουσίας την οποία παραδίδει ο γερασμένος και μωρός βασιλιάς, η παράσταση εστιάζει  στην εγκατάλειψη, τη μοναξιά και την «εξ αποκαλύψεως» συνειδητοποίηση από τους ήρωες των απλών, όχι όμως και αυτονόητων, αξιών – όπως η αγάπη και η ανθρώπινη φύση καθ’ αυτή.

Μετάφραση: Διονύσης Καψάλης

Δραματουργική επεξεργασία – σκηνοθεσία: Γιάννης Παπαγιάννης

Μουσική: Σταύρος Γασπαράτος σε συνεργασία με τους Θεμιστοκλή Παντελόπουλου & Φοίβο Παπαγιάννη

Κοστούμια – σκηνικός διάκοσμος: Βασιλική Σύρμα

Σχεδιασμός φωτισμού: Μελίνα Μάσχα

Επιμέλεια κίνησης: Χριστιάνα  Κοσιάρη

Βοηθός σκηνοθέτη: Κατριάννα Παντέλη, Μαρίνα Γεωργοπούλου

Φωτογραφίες: Jimi Drosinos

Εικαστικός σχεδιασμός αφίσας: Μίλτος Γκολεμάς

Ερμηνεύουν: Χάρης Εμμανουήλ, Μαριάννα Πολυχρονίδη, Δημήτρης Λιόλιος, Σωτήρης Τσακομίδης, Γιώργος Οικονόμου, Νικόλας Παπαγιάννης, Ελένη Βλάχου, Γιώργος Τριανταφυλλίδης, Ηρώ Διαμάντη.

Στον ρόλο του Βασιλιά Ληρ ο Δημήτρης Παπαγιάννης.