Για δέκα παραστάσεις , στην Αθήνα και την Θεσσαλονίκη έρχεται η δημοφιλής-σουρεαλιστική, όπως έχει χαρακτηριστεί- ομάδα χορού ''Μόμιξ''.

Το συγκρότημα δημιουργήθηκε το 1981, στη Νέα Υόρκη, αναδείχθηκε γρήγορα, ενώ κάθε εμφάνιση του προκαλεί αίσθηση με τις σουρεαλιστικές εικόνες που '''δημιουργεί''.

Ο ιδρυτής Μόουζες Πέντλετον , ένας νεαρός Αμερικανός που μεγάλωσε σε φάρμα στο Βόρειο Βερμόντ σπούδασε στο Πανεπιστήμιο του Ντάρτμουθ αγγλική φιλολογία και πριν απο τριάντα χρόνια ίδρυσε μια χορευτική ομάδα, τα μέλη της οποίας είχαν χαρακτηριστεί '"αλχημιστές των ψευδαισθήσεων"'.

Στην Ελλάδα , οι Μόμιξ, αυτήν την φορά θα παρουσιάσουν το "Βοtanica'', μια παράσταση εμπνευσμένη απο την εξέλιξη του κόσμου και τους ρυθμούς των τεσσάρων εποχών με σκηνές απο την καθημερινότητα των ζώων και των φυτών, τις συνήθειες τους, τις ιδιοτροπίες , και την ερωτική τους συμπεριφορά .

Ο ιδρυτής του Μόμιξ , Μωϋσής Πέντλετον έχει πεί για την Ελληνες θεατές: "Το ελληνικό κοινό έχει ανοιχτό μυαλό. Δεν έχει προκαθορισμένη άποψη για το πώς θα πρέπει να είναι ο χορός."

Στο Μέγαρο Μουσικής της Αθήνας, οι παραστάσεις θα ξεκινήσουν στις 23 και θα τελειώσουν στις 27 Νοεμβρίου και στην Θεσσαλονίκη( στο Μέγαρο Μουσικής) απο την 1η ως την 4η Δεκεμβρίου.