Θα παιχτεί σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα, αλλά και σε πόλεις σε Γερμανία, Αυστραλία, Αμερική και Καναδά.

Με θέμα αμιγώς ελληνικό, παντρεμένο όμως με το σύγχρονο μουσικό ιδίωμα, το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος ταξιδεύει. Η διεθνής περιοδεία του θα γίνει με την ροκ όπερα «Alexander the Great» του Κωνσταντίνου Αθυρίδη. Για την ιστορία, πριν από έναν χρόνο είχε παρουσιαστεί μια παραλλαγή του έργου, την οποία υπέγραφε, ως συνσκηνοθέτης, ο διευθυντής του ΚΘΒΕ Γιάννης Βούρος.

Αυτή ήταν και η βάση πάνω στην οποία γράφτηκε ένα καινούργιο λιμπρέτο (στα αγγλικά) από την Alexandra Charanis. Στη νέα και πιο φιλόδοξη μορφή της, η ροκ όπερα κράτησε ορισμένους μόνο από τους αρχικούς συντελεστές της και παρουσιάζεται από 30 ηθοποιούς και δεκαμελή ορχήστρα. Η πρεμιέρα της ορίστηκε για τις 23 Οκτωβρίου, ενώ προγραμματίστηκαν ήδη άλλες τρεις παραστάσεις στο Βασιλικό Θέατρο (24, 25 και 26 Οκτωβρίου) καθώς και δύο ακόμη (στις 29 και 30 Οκτωβρίου), με ελεύθερη είσοδο για ΑΜΕΑ και ανέργους.

Ακολούθως θα δοθούν σύμφωνα με tospirto.net τρεις παραστάσεις στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (στις 27, 28/2 και 1/3), και θα ακολουθήσουν παραστάσεις σε Αυστραλία, Γερμανία, Αμερική, Καναδά. Η ιστορία του μεγάλου Ελληνα θα παρουσιαστεί στην αγγλική γλώσσα, με ελληνικούς υπέρτιτλους και έχει διάρκεια 135 λεπτά.

Τον πρωταγωνιστικό ρόλο ερμηνεύει ο Δημήτρης Τικτόπουλος. Η παράσταση πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Διεθνούς Ιδρύματος Μεγάλου Αλεξάνδρου (που εδρεύει στη Νέα Υόρκη), τελεί υπό την αιγίδα των υπουργείων Πολιτισμού και Αθλητισμού, Μακεδονίας-Θράκης, της Helexpo-ΔΕΘ, του Ελληνοαυστραλιανού Επιχειρηματικού Συμβουλίου, και της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την Unesco.

TAGS