Κανονικά θα πραγματοποιηθεί η παράσταση από το Κρατικό Χορευτικό Συγκρότημα και την Κρατική Συμφωνική Ορχήστρα του Αζερμπαϊτζάν, το Σάββατο 27/9/2014 στο Ηρώδειο. 

Όπως αναφέρουν οι διοργανωτές, τα τελευταία δεδομένα από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία και από κορυφαίους Έλληνες μετεωρολόγους, προβλέπουν βροχοπτώσεις μέχρι και το μεσημέρι του Σαββάτου. Τις απογευματινές και βραδινές ώρες, και συγκεκριμένα την ώρα της παράστασης, ο καιρός προβλέπεται χωρίς βροχοπτώσεις, αλλά με χαμηλή θερμοκρασία. 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση »Λαμβάνοντας υπόψη τα τελευταία δεδομένα οι διοργανωτές, η Πρεσβεία του Αζερμπαϊτζάν στην Ελλάδα και το Ίδρυμα Heydar Aliyev, σε συνεργασία με το ίδρυμα Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη ενημερώνουν το κοινό ότι η παράσταση θα πραγματοποιηθεί όπως έχει προβλεφθεί. Συνίσταται στους θεατές να έχουν μαζί τους ζακέτα ή σακάκι και να ενημερωθούν για τις τελευταίες εξελίξεις από τις σελίδες www.azerbaijani-culture.gr και www.facebook.com/militos.official».

Περισσότερες πληροφορίες στα τηλέφωνα: 210 67 72 129 & 210 92 82 900

Κάτω από τα φώτα της Ακρόπολης, στο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού, οι θεατές θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν 120 Αζέρους καλλιτέχνες, οι οποίοι θα προσφέρουν μια γεύση από την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά του Αζερμπαϊτζάν, συνδυάζοντας την αέναη χορευτική παράδοση της χώρας του Καυκάσου, με το μοναδικό μουσικό ηχόχρωμα της που ισορροπεί ανάμεσα στο κλασικό και το σύγχρονο, στο παραδοσιακό και το κοσμοπολίτικο.

Η σημασία της παράστασης επιβεβαιώνεται και από το γεγονός ότι θα παραστεί η Πρώτη Κυρία του Αζερμπαϊτζάν, Mehriban Aliyeva, Προέδρος του Ιδρύματος Ηeydar Αliyev, Πρέσβης Καλής Θελήσεως της UNESCO και Επικεφαλής της Οργανωτικής Επιτροπής των Ευρωπαϊκών Αγώνων - Baku 2015, ενώ κορυφαίοι Έλληνες από τον χώρο της πολιτικής, του πολιτισμού, του αθλητισμού και του επιχειρηματικού κόσμου έχουν ήδη κρατήσει μια θέση στο κοίλο του Ωδείου.

Τα έσοδα της εκδήλωσης θα διατεθούν για την ενίσχυση ελληνικών σχολείων.

Η παράσταση αυτή, θα αποτελέσει την κορύφωση του προγράμματος των πολιτιστικών εκδηλώσεων της Πρεσβείας του Αζερμπαϊτζάν στην Ελλάδα για το 2014, ενώ περισσότερες δράσεις έχουν ήδη προγραμματιστεί για το 2015, με στόχο την περαιτέρω και συνεχή ανάπτυξη των διμερών πολιτισμικών, διπλωματικών και οικονομικών σχέσεων.