Μεγάλες στιγμές από τη μουσική του πορεία των τελευταίων 50 χρόνων θα παρουσιάσει ο σπουδαίος μουσικοσυνθέτης, Σταύρος Ξαρχάκος, στη συναυλία με τίτλο «Μάνα μου Ελλάς», που θα παρουσιάσει την Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου, στις 9 μ.μ., στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού.

Τραγούδια από τη δισκογραφία, τον κινηματογράφο, το θέατρο και την τηλεόραση, μουσικές στιγμές που αγαπήθηκαν και σημάδεψαν τη νεότερη Ελλάδα, θα παρουσιαστούν από τρεις εξαίρετους ερμηνευτές της νεότερης γενιάς: την Ηρώ Σαΐα, που συνεργάζεται με τον Σταύρο Ξαρχάκο τα τελευταία χρόνια, τον Ζαχαρία Καρούνη, ο οποίος συμμετείχε στη μεγάλη θεατρική επιτυχία «Το Μεγάλο μας Τσίρκο», και τον Νεοκλή Νεοφυτίδη, ο οποίος υπογράφει και την ενορχήστρωση των τραγουδιών. 

Τα τραγούδια θα εκτελέσει ζωντανά επί σκηνής 11μελής ορχήστρα μουσικών, υπό τη διεύθυνση του Σταύρου Ξαρχάκου. Την ενορχήστρωση υπογράφει ο Νεοκλής Νεοφυτίδης. 

Η συναυλία στο Ηρώδειο πραγματοποιείται λίγες ημέρες πριν από την εμφάνιση του Σταύρου Ξαρχάκου και του Σταμάτη Κόκκοτα στο Κάρνεγκι Χολ της Νέας Υόρκης, το Σάββατο 4 Οκτωβρίου. Συμμετέχουν η Ηρώ Σαΐα και ο Νεοκλής Νεοφυτίδης. 

Την 11μελή ορχήστρα αποτελούν οι σολίστες μουσικοί: 
Δρογκάρης Βασίλης (ακορντεόν) 
Ζάκκας Ηρακλής (μπουζούκι- μαντολίνο) 
Κακουλίδου Σοφία (μαρίμπα – κρουστά) 
Καλαντζής Δημήτρης (πιάνο- keyboards) 
Μέρμηγκας Χάρης (κοντραμπάσο) 
Νεοφυτίδης Νεοκλής (πιάνο) 
Ορφανός Νίκος (πνευστά) 
Σαμπαζιώτης Νίκος (κιθάρα) 
Σιάμπος Δημήτρης (κιθάρα κλασική – ηλεκτρική) 
Σιδερίδης Διαμαντής (μπουζούκι - μπαγλαμάς– τζουράς) 
Χατζής Γιάννης (ντραμς) 

Info 
Εισιτήρια για τη συναυλία «Μάνα μου Ελλάς» στο Ηρώδειο προπωλούνται από τα καταστήματα «Public», «Παπασωτηρίου», «Ιανός» και «Seven Spots» και διαδικτυακά από το viva.gr