Εν ζωή, το έργο του όχι μόνο δεν σημείωσε επιτυχία, αλλά ούτε και ο ίδιος αναγνωρίστηκε ως σημαντικός καλλιτέχνης. Ωστόσο, μετά θάνατον, η φήμη του εξαπλώθηκε ταχύτατα.

Σήμερα, ο Βίνσεντ Βαν Γκογκ αναγνωρίζεται ως ένας από τους κορυφαίους ζωγράφους όλων των εποχών κι από τους σημαντικότερους εκπροσώπους του ιμπρεσιονιστικού κινήματος. Ποιος θα το πίστευε, όμως, ότι πέρα από την αναγνωρισιμότητα του έργου του, θα αποκτούσε και το δικό του μιούζικαλ; Απ’ ό,τι φαίνεται, ούτε οι Ολλανδοί λένε να το χωνέψουν…

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η Huffington Post, η ζωή του Ολλανδού ζωγράφου θα μεταφερθεί στο σανίδι το φθινόπωρο του 2015, με αφορμή τη συμπλήρωση 125 ετών από το θάνατό του (αυτοπυροβολήθηκε στο στήθος στις 27 Ιουλίου του 1890 και κατέληξε δύο ημέρες αργότερα). Την παραγωγή του μιούζικαλ με τίτλο «Vincent» θα αναλάβουν όπως γράφει tospirto.net, το Van Gogh Europe Foundation και ο παρουσιαστής και θεατρικός παραγωγός Άλμπερτ Βερλάιντ.

Ωστόσο, το ανέβασμα της παράστασης έχει προκαλέσει ήδη αντιδράσεις στην Ολλανδία, με τον διευθυντή του Μουσείου Βαν Γκογκ στο Άμστερνταμ, Άξελ Ρουέγκερ να δηλώνει στο ολλανδικό πρακτορείο ειδήσεων: «Είναι παράξενο το γεγονός πως θα γιορτάσουμε την αυτοκτονία του…».