current views are: 4

6 Οκτωβρίου 2014
Δημοσίευση11:01

Καλύτερη ταινία η «Θεραπεία Τιμής» της Άννας Νικολαΐδη

Κέρδισε το πρώτο βραβείο στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Γέφυρες.

Δημοσίευση 11:01’
αρθρο-newpost

Κέρδισε το πρώτο βραβείο στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Γέφυρες.

Κέρδισε το πρώτο βραβείο στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Γέφυρες.

Την Κυριακή 5 Οκτωβρίου, ανακοινώθηκαν στο Αλεξάνδρειο Συνεδριακό Κέντρο στο Λουτράκι τα βραβεία ”ΧΡΥΣΟΣ ΠΗΓΑΣΟΣ” του 5ου Διεθνούς Φεστιβάλ BRIDGES Γέφυρες. Παρουσιάστρια ήταν η σταρ Πελοπόννησος, Χριστιάννα Καρνέζη.

Διεθνείς συμμετοχές απο Ισπανία, Δανία, Αγγλία μαζί με την Ελλάδα έλαβαν χώρα.
Μαζί με την Ελλάδα, είδαμε και διεθνείς συμμετοχές από Ισπανία, Δανία και Αγγλία!

Στον τομέα των μικρού μήκους ταινιών το βραβείο υπήρχαν 12 συμμετοχές εκ των οποίων πήρε το πρώτο βραβείο ελληνικής ταινίας μικρού μήκους η ταινία της Αννας Νικολαίδη ”ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΙΜΗΣ” σε σκηνοθεσία Μιχαήλ Μαυρομούστακου και σενάριο Δώρας Μαδαρού. Αξίζει να σημειωθεί ότι επρόκειτο για την πρώτη συμμετοχή της ταινίας αυτής σε φεστιβάλ, κάτι που κάνει ακόμη πιο σημαντική τη νίκη της μετά από λίγους μόνο μήνες που ακολούθησαν την ολοκλήρωσή της. Γνωστοί ηθοποιοί έλαβαν μέρος όπως η Κατερίνα Διδασκάλου, στον ρόλο της γιατρού που ενδιαφέρεται για την εμπορική διάσταση της ιατρικής, ο Σήφης Πολυζωίδης, στον ρόλο του γιατρού που έχει ηθικές αξίες και ο Χρήστος Σιμαρδάνης, στο ρόλο του πλουσίου ασθενούς. Συμμετείχαν επίσης ο Παναγιώτης Καρμάτης και ο Πάνος Μπόρας.

Λίγα λόγια για την ταινία
Η Άννα 45 χρονών πετυχημένη γιατρός επιδημιολόγος, παντρεμένη με την έρευνα χρόνια, ανακαλύπτει με την ομάδα της, τη θεραπεία για μια ιογενή λοίμωξη. Χρόνια τώρα έχει υιοθετήσει την εμπορική ιατρική, ώσπου μια απρόσμενη εξέλιξη θα την ταρακουνήσει για να ξαναποκτήσει τους ιατρικούς ηθικούς προβληματισμούς της για τον πραγματικό ρόλο του γιατρού.

MINI BIOΓΡΑΦΙΚΟ
Η Άννα Νικολαίδη σπούδασε Γαλλική Γλώσσα και Φιλολογία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, απ΄ όπου και αποφοίτησε το 1993. Υπήρξε για μικρή χρονική περίοδο εθελόντρια εκτελώντας πρακτική άσκηση στα γραφεία του ΟΗΕ στην Ελλάδα ενώ είναι μέλος πολλών Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων και συλλόγων από το 1993 και πέρα. Η Άννα Νικολαίδη κάτοχος μεταπτυχιακών τίτλων φιλοσοφίας και οικονομικών, υποψήφια διδάκτωρ φιλοσοφίας EKΠΑ, πρωτοτύπησε κάνοντας ντοκιμαντέρ το βιβλίο της με τίτλο «Μετανάστες Εθελοντισμός και Προσφορά», ενώ ετοίμασε ένα δεύτερο ντοκιμαντέρ, πιο επίκαιρο από ποτέ με τίτλο «Η νόσος της οικονομικής λιτότητας: Φτώχεια».


σχετικα αρθρα