Προγραμματισμένη Πρεμιέρα: Τετάρτη 8 Οκτωβρίου 2014

Στην Κεντρική Σκηνή του θεάτρου Μεταξουργείο θα παρουσιαστεί από την Τετάρτη 8 Οκτωβρίου η παράσταση «Ο ΓΑΜΟΣ», της Βάσας Σολωμού Ξανθάκη, μία από τις μεγαλύτερες θεατρικές επιτυχίες της Άννας Βαγενά. «Ο ΓΑΜΟΣ» πρωτοπαρουσιάστηκε το 1994 στο Θεσσαλικό Θέατρο και γνώρισε τεράστια επιτυχία σε θεατρική διασκευή και σκηνοθεσία του Κώστα Τσιάνου. Στην τωρινή παράσταση του Μεταξουργείου, «ο Γάμος» θα ανέβει με τη μορφή του μονολόγου σε θεατρική προσαρμογή – σκηνοθεσία και ερμηνεία της Άννας Βαγενά.

«Ο Γάμος» είναι η ιστορία μιας απλής γυναίκας από τα Αμπελάκια της Θεσσαλίας, μιας χωριάτισσας που σήκωσε στους αδύνατους ώμους της, παλικαρίσια, τη μοίρα της και συγχρόνως τη μοίρα πολλών των γυναικών του τόπου μας. Έζησε τη βαναυσότητα ενός αλκοολικού πατέρα, είδε την αγάπη του άνδρα της να μεταμορφώνεται σε περιφρόνηση, όταν άρχισε να γεννάει κωφάλαλα παιδιά εξαιτίας της βαριάς κληρονομικότητας του αλκοολικού πατέρα της και πάλεψε με νύχια και δόντια, σε μια κοινωνία που δεν δέχεται εύκολα την αναπηρία.

Η κριτική είχε χαρακτηρίσει την παράσταση: «συνταρακτικό εθνικό γεγονός, μικρό θαύμα. Η Λενάκι του Γάμου και της Άννας Βαγενά είναι μια γυναίκα σύμβολο, ένα “ριζιμιό λιθάρι” και η ερμηνεία της Βαγενά συνταρακτική» Κώστας Γεωργουσόπουλος, εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ”.

ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΗΛΗ ΘΕΑΜΑΤΩΝ

Μέρες και ώρες παραστάσεων:

Τετάρτη                20:00

Πέμπτη                 20:00

Παρασκευή           21:00

Σάββατο               18:00 και 21:00

Κυριακή               13:00 και 18:30

Τιμές εισιτηρίων:

Γενική Είσοδος: 16 €

Μειωμένο: 12 €

Τιμή γνωριμίας για τις δύο πρώτες εβδομάδες παραστάσεων 8-19 Οκτωβρίου: 10 €

Διάρκεια παράστασης: 80 λεπτά

Εισιτήρια για την παράσταση «Ο ΓΑΜΟΣ» προπωλούνται:

- Ταμείο Θεάτρου Μεταξουργείο

- www.viva.gr, 11876

- Καταστήματα Public, www.public.gr

- Παπασωτηρίου

- Seven Spots

- IANOS

- RELOAD