Η Ομάδα Χρώμα και ο σκηνοθέτης Κωνσταντίνος Χατζής, μετά την επιτυχημένη πρώτη συμμετοχή τους στο Φεστιβάλ Αθηνών, παρουσιάζουν στο Ίδρυμα Μιχάλης Kακογιάννης, από τις 20 Οκτωβρίου μέχρι τις 25 Νοεμβρίου, την παράσταση «Ο βασιλιάς της Ασίας». 

Πρόκειται για ένα κείμενο που έχει δημιουργήσει ο Κωνσταντίνος Χατζής, συνθέτοντας φράσεις από το σύνολο του πεζογραφικού και μεταφραστικού έργου του Γιώργου Χειμωνά.

Η παράσταση, αναδεικνύει την άμεση και αέναη σχέση του Δημιουργού με το Δημιούργημά του. Η Λυδία Κονιόρδου, θα "διαλέγεται" και θα "μάχεται" - άλλοτε ως λογοτεχνική ύπαρξη και άλλοτε ως υπαρκτό πρόσωπο - με τον Ποιητή, τον οποίο θα ερμηνεύσει ο Βαγγέλης Παπαδάκης.

Πρωτότυπη μουσική για την παράσταση, θα γράψει ο συνθέτης Νίκος Ξυδάκης.

Πριν την είσοδο των θεατών στον χώρο της παράστασης, θα προβάλλεται σε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο ένα video art (σε σκηνοθεσία της εικαστικού-γλύπτριας Κατερίνας Αθανασίου) εμπνευσμένο από το πεζογραφικό έργο του Γιώργου Χειμωνά. Στο video art ακούμε και την φωνή της Ζυράννας Ζατέλη να διαβάζει το πρώτο μέρος από τους «Χτίστες». 

Ο Βασιλιάς της Ασίας 
Γιώργος Χειμωνάς
Διασκευή/Σκηνοθεσία: Κωνσταντίνος Χατζής

Λυδία Κονιόρδου/Βαγγέλης Παπαδάκης
Νίκος Ξυδάκης/Ζυράννα Ζατέλη

Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
Στον ειδικά διαμορφωμένο υπόγειο χώρο
Πειραιώς 206, Ταύρος
Από 20 Οκτωβρίου μέχρι 25 Νοεμβρίου
Κάθε Δευτέρα και Τρίτη, ώρα: 21.30
Διάρκεια 65' /Είσοδος: 12 ευρώ, 8 ευρώ (μειωμένο)

Ερμηνεύουν: Λυδία Κονιόρδου, Βαγγέλης Παπαδάκης
Πρωτότυπη μουσική: Νίκος Ξυδάκης

Ζωντανά επί σκηνής:
Σαξόφωνο: Δημήτρης Χουντής 
Sound design/live electronics: Γιώργος Πούλιος

Συμμετέχουν: 
Νίκος Ψημίτης, Αλίκη Στενού, Διαμαντής Ντάντουλας, Γιάννης Ντἀσιος, Νικόλας Ιωακειμίδης Ζουμπόπουλος.

Πληροφορίες
Τοποθεσία: Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, Πειραιώς 206, Ταύρος, Αθήνα
Ημερομηνία: 20 Οκτωβρίου – 25 Νοεμβρίου. Παραστάσεις: Κάθε Δευτέρα και Τρίτη, στις 21.30 Διάρκεια παράστασης: 
Τιμές εισιτηρίων: 12€, 8€ (μειωμένο): Μαθητές/ Σπουδαστές/ Φοιτητές (+ Ανοικτό 65'Πανεπιστήμιο, Εξωτερικού)/ Κάτοχοι Κάρτας Ανεργίας (ΟΑΕΔ) & Πολυτέκνων (ΑΣΠΕ) & Ευρωπαϊκής Κάρτας Νέων/ Κάτοχοι Κάρτας Πολιτισμού/ Κάτοχοι Κάρτας Club IFA (Γαλλικού Ινστιτούτου)/ Κάτοχοι Κάρτας ΙΤΙ (ΕΚΔΙΘ)/ Κάτοχοι Κάρτας Οδοντιατρικού Συλλόγου Αθηνών/ Κάτοχοι Κάρτας ΟΤΟΕ & ΟΙΕΛΕ/ ΑμΕΑ/ Άνω των 65 ετών.