Σάμος: Μνήμες πολέμου μέσα από την έκθεση για το έπος του '40

Σάμος: Μνήμες πολέμου μέσα από την έκθεση για το έπος του ’40

Έκθεση φωτογραφικού και αρχειακού υλικού από την περίοδο του Έπους του΄40, πραγματοποίησε η 79 Ανώτερη Διοίκηση Ταγμάτων Εθνοφυλακής (ΑΔΤΕ) με τίτλο «Για να θυμούνται οι επόμενες γενιές το μεγαλείο της ελληνικής ψυχής».

Σκοπός είναι να προβάλλει τα ιστορικά γεγονότα του Έπους του΄40 μέσα από το φωτογραφικό - αρχειακό υλικό του Πολεμικού Μουσείου, της Διεύθυνσης Ιστορίας Στρατού, της Υπηρεσίας Στρατιωτικών Αρχείων και του Υπουργείου Εξωτερικών, που για πρώτη φορά εκτίθεται στη Σάμο.

Τα εγκαίνια της έκθεσης έγιναν στον χώρο του Μουσείου Σαμιακού Οίνου στο Μαλαγάρι και θα είναι ανοικτή στο κοινό έως τις 30 Οκτωβρίου.

Το φωτογραφικό και αρχειακό υλικό είναι άψογα τοποθετημένο σε 17 ενότητες στις δύο αίθουσες του Μουσείου Οίνου από το πώς άρχισε ο Β΄ Παγκόσμιος Πόλεμος και οι ενότητες αναφέρονται στον ελληνοϊταλικό πόλεμο του 40-41, τη μάχη των οχυρών, τη μάχη της Κρήτης, τον ελληνικό στρατό στη Μέση Ανατολή, για τα άλλα σώματα Πολεμικό Ναυτικό και Αεροπορία, με πίνακα των πεσόντων Σαμίων κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, τη μάχη του Ρίμινι, τη γυναίκα στον Β΄Παγκόσμιο Πόλεμο, τον τραγικό απολογισμό του πολέμου και την απελευθέρωση.

 

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο