Στο Θέατρο της Ημέρας κάθε Πέμπτη και Παρασκευή από τις 6 Νοέμβριου

Με τους: ΝΙΤΑ ΠΑΓΩΝΗ, ΒΥΡΩΝΑ ΚΟΛΑΣΗ

Σκηνοθεσία: ΤΑΣΟΣ ΛΕΡΤΑΣ       

Μετά την επιτυχία που σημείωσε πέρσι η παράσταση «Αγαπημένε μου ψεύτη» του Τζ. Μπέρναρ Σο που παρουσιάστηκε σε περιορισμένο αριθμό παραστάσεων στο θέατρο «Τζένη Καρέζη», η παράσταση μεταφέρεται στο Θέατρο της Ημέρας, για να αποτελέσει το εναρκτήριο έργο που θα παρουσιάσει ο θίασος «Ιχνηλάτες» τη φετινή χρονιά. Το έργο σε σκηνοθεσία του Τάσου Λέρτα με πρωταγωνιστές τη Νίτα Παγώνη και τον Βύρωνα Κολάση, που κέρδισαν πέρσι με τις ερμηνείες τους το κοινό, θα κάνει πρεμιέρα στις 6 Νοεμβρίου.

Σύντομα ο θίασος «Ιχνηλάτες» θα ξεκινήσει πρόβες στο έργο του Ευγένιου Ο΄Νηλ «Το μακρύ ταξίδι της Μέρας μέσα στη Νύχτα» που θα διαδεχτεί το έργο «Αγαπημένε μου ψεύτη» επίσης στο Θέατρο της Ημέρας, σε σκηνοθεσία Τάσου Λέρτα. Τους ρόλους θα ερμηνεύσουν οι: Βύρωνας Κολάσης, Νίτα Παγώνη, Οδυσσέας Σταμούλης, Χάρις Συμεωνίδου, Ηλίας Μιχαήλ.

Οι δύο αυτές παραστάσεις «Ο αγαπημένος ψεύτης» και «Το μακρύ ταξίδι της Μέρας μέσα στη Νύχτα» έρχονται αμέσως μετά τις επιτυχημένες παραστάσεις του θιάσου «Ιχνηλάτες» «Βρυκόλακες» του Ίψεν στο Διάχρονο Θέατρο, τα τρία μονόπρακτα «Από τον Τσέχοφ στον Καμπανέλη» στο θέατρο Ελυζέ και την κωμωδία «Σουλουμουτούχουμ Τσιτσιρί», επίσης στο θέατρο Ελυζέ.

Γραμμένο από τον κορυφαίο Ιρλανδό συγγραφέα Τζορτζ Μπέρναρ Σο, το έργο «Αγαπημένε μου ψεύτη», διηγείται την σχέση που διατηρούσε ο ίδιος για σαράντα περίπου χρόνια με την μεγάλη Αγγλίδα ηθοποιόΠατρίτσια Κάμπελ.  Με επαναστατικό τρόπο γραφής από τον ευρηματικό Ιρλανδό πολυβραβευμένο συγγραφέα, το «Αγαπημένε μου ψεύτη» βασίζεται στην γεμάτη συναισθήματα, εντάσεις και κορυφώσεις αλληλογραφία που αντάλλαξε το ζευγάρι κατά τη διάρκεια της εκρηκτικής, όσο και πολυκύμαντης σχέσης τους. Τα δύο πρόσωπα του έργου ερμηνεύουν η καταξιωμένη Ελληνίδα ηθοποιός του Εθνικού Θεάτρου Νίτα Παγώνη και ο επίσης από την πρώτη κρατική σκηνή προερχόμενος Βύρων Κολάσης, καταθέτοντας ένα αληθινό ρεσιτάλ ηθοποιίας.

Μια αληθινή ιστορία αγάπης και πάθους, όπου κυριαρχούν βαθειά ανθρώπινα συναισθήματα,  στην οποία ο συγγραφέας με μαεστρία καταγράφει παράλληλα το ιστορικό και κοινωνικοπολιτικό  πλαίσιο της εποχής. Ο Τζωρτζ Μπέρναρ Σω με λόγο κοφτερό σαν νυστέρι,  καταγγέλλει τον πόλεμο και τον Χίτλερ και εκφράζει ξεκάθαρα την αντιπολεμική του στάση. Τα μεγάλα γεγονότα που συμβαίνουν ανάμεσα στους δύο Παγκόσμιους Πολέμους στην Ευρώπη και την Αμερική, γίνονται φόντο του έργου. Παράλληλα ο συγγραφέας γίνεται έντονα αυτοσαρκαστικός και μέσα από το δεσμό του με την Πατρίτσια Κάμπελ, έναν δεσμό που γνώριζε τόσο η σύζυγος του, όσο και ο κοινωνικός περίγυρος, σκιαγραφεί τον αντίκτυπο που δημιουργεί  η σχέση δύο δημόσιων προσώπων στο περιβάλλον τους.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:

Σκηνοθεσία : Τάσος Λέρτας

Σκηνικά – κοστούμια : Μαριλένα Μέλη

Μουσική Επιμέλεια: Αλεξάνδρα Λέρτα

Βοηθοί σκηνοθέτη: Μαριλένα Μέλη, Απολλόδωρος Αρεστός,

ΠΑΙΖΟΥΝ: Νίτα Παγώνη, Βύρων Κολάσης.

ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΗΛΗ ΘΕΑΜΑΤΩΝ:

Θέατρο της Ημέρας: Νικ. Γεννηματά 20 Αμπελόκηποι (μετρό Πανόρμου, έξοδος Χατζηκωνσταντή).

Ημέρες και ώρες παραστάσεων :

Πέμπτη και Παρασκευή: 9.00 μ.μ.

Διάρκεια: 1ώρα και 45 λεπτά

Τιμή εισιτηρίου:10 ευρώ και φοιτητικό 7 ευρώ.