current views are: 2

31 Οκτωβρίου 2014
Δημοσίευση12:29

«Η Κοιλάδα των εκπλήξεων» από τον Πίτερ Μπρουκ στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Με το ολοκαίνουριο έργο του Πίτερ Μπρουκ, «Η Κοιλάδα των εκπλήξεων», ανοίγει η αυλαία του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά για τη σεζόν 2014-2015.

Δημοσίευση 12:29’
αρθρο-newpost

Με το ολοκαίνουριο έργο του Πίτερ Μπρουκ, «Η Κοιλάδα των εκπλήξεων», ανοίγει η αυλαία του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά για τη σεζόν 2014-2015.

Ένα καλειδοσκοπικό ταξίδι στο θαυμαστό κόσμο του ανθρώπινου εγκεφάλου.

Με το ολοκαίνουριο έργο του Πίτερ Μπρουκ, «Η Κοιλάδα των εκπλήξεων», ανοίγει η αυλαία του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά για τη σεζόν 2014-2015. Ο κορυφαίος Βρετανός σκηνοθέτης θα παρουσιάσει από 2 έως 6 Δεκεμβρίου, σε συνεργασία με την Αττική Πολιτιστική Εταιρία, ένα καλειδοσκοπικό ταξίδι στο θαυμαστό κόσμο του ανθρώπινου εγκεφάλου, σε κείμενο και σκηνοθεσία του ίδιου και της Μαρί Ελέν Εστιέν. 

Περιδιαβαίνοντας τα όρη και τις πεδιάδες της ύπαρξής μας, με σταθμό την έκπληξη και τον εντυπωσιασμό, ο 89χρονος Μπρουκ συνεχίζει και συμπληρώνει το θέμα με το οποίο ασχολήθηκε με μεγάλη επιτυχία στο παρελθόν: το ταξίδι στο θέατρο που αντιγράφει τη ζωή. Όπως σημειώνει σε δημοσίευμά της η Figaro, «Ο μετρ του θεάτρου μας εξηγεί με πολύ απλά θεατρικά μέσα την πολυπλοκότητα της εξυπνάδας και της λογικής». Η «Κοιλάδα» θα παρουσιαστεί επί σκηνής –με ελληνικούς υπότιτλους- από το διάσημο παγκοσμίως Theatre des Bouffes du Nord, με πρωταγωνίστρια την ελληνικής καταγωγής σαιξπηρική ηθοποιό Κάθριν Χάντερ.

Στο πλευρό της οι Μαρσέλο Μάγκνι και Τζάρεντ ΜακΝίλ. Τους φωτισμούς έχει επιμεληθεί ο Φίλιπ Βιαλάτε, τα σκηνικά ο Άρθουρ Φρανκ και τα κοστούμια η Άλις Φρανσούα. Ζωντανή μουσική από τους Ραφαέλ Σαμπουβέτ και Τόσι Τσουσιτόρι.

Info: από 2 έως 6 Δεκεμβρίου στις 21.00. Δημοτικό Θέατρο Πειραιά: Ηρώων Πολυτεχνείου 32, Πειραιάς, 210-4143310 – 320. Τιμές εισιτηρίων: Διακεκριμένη ζώνη 40 ευρώ, Κανονικό Α’ 30 ευρώ, Κανονικό Β’ 23 ευρώ, Φοιτητικό,  ΑΜΕΑ, Ανέργων και  +65 15 ευρώ (Διατίθενται δωρεάν, κατόπιν σειράς προτεραιότητας, 46 θέσεις μειωμένης θέασης σε ανέργους). Προπώληση: στο ταμείο του θεάτρου, Πανεπιστημίου 39 [Στοά Πεσμαζόγλου], online www.ticketsercices.gr, τηλεφωνική κράτηση 210-7234567, στη σελίδα www.dithepi.gr.


σχετικα αρθρα